ToRoS Opublikowano 23 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 (edytowane) Silnik 139FMB! No to tak zawory wyregulowane prawidłowo cylinder z tłokiem wymieniony czyli to nic z tych żeczy... ale zauważyłem gdy wciskam sprzęgło problem ze stukaniem znika silnik chodzi cichutko tak jak powinien puszcze sprzęgło znowy stuka ... ktoś wie co to może być? Edytowane 23 Lipca 2015 przez ToRoS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoz3k Opublikowano 24 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 No to zajrzyj do sprzęgła, objawy wskazują na problemy z koszem sprzęgłowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 24 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 Silnik 139FMB! No to tak zawory wyregulowane prawidłowo cylinder z tłokiem wymieniony czyli to nic z tych żeczy... ale zauważyłem gdy wciskam sprzęgło problem ze stukaniem znika silnik chodzi cichutko tak jak powinien puszcze sprzęgło znowy stuka ... ktoś wie co to może być? każdy wie... chinol, tak długo jak sprzęgło Ci nie padnie tak długo śmigaj i tak jest dużo większa szansa, ze wytrzyma więcej niż silnik... Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToRoS Opublikowano 24 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 (edytowane) Dzisiaj pod wieczór albo jutro zajrzę do sprzęgła i napiszePanowie problem z torosem rozwiązany :D odkręciłem tą osłone od strony sprzęgła patrze jest kosz sprzęgłowy odkręciłem takie kółko a w nim było łożysko i sprężynka na tulejce (mam nadzieje że wiecie oco chodzi) ukazała mi sie taka jakby czarna nakrętka postanowiłem ją dokręcić i miałem racje dokręciłem i toros teraz chodzi cichutko tak jak powinien :) dziękuje wszystkim za pomoc. ;) Edytowane 24 Lipca 2015 przez ToRoS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi