Swirek Opublikowano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Witam, od paru dni zauważyłem w swojej jadźce wyciek oleju spod pompy wody - pod pompą jest taka mara dziureczka i tam zbiera sie olej i kapie, Co to może być?? uszczelniacz pompy wody padł??? Dzęki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 4 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 Co to może być?? uszczelniacz pompy wody padł??? Dokładnie.Pompa wody ma dwa uszczelniacze i jeden z nich Ci poszedł.Polecam kupić zestaw naprawczy pompy wody wraz z łożyskiem, a przed montażem dokładnie ocenić stan wałka, na którym pracują dwa uszczelniacze,bo może się okazać,że są za duże pory,wżery,rowki itp. na wałku aby naprawa była skuteczna Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swirek Opublikowano 4 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 Dokładnie.Pompa wody ma dwa uszczelniacze i jeden z nich Ci poszedł.Polecam kupić zestaw naprawczy pompy wody wraz z łożyskiem, a przed montażem dokładnie ocenić stan wałka, na którym pracują dwa uszczelniacze,bo może się okazać,że są za duże pory,wżery,rowki itp. na wałku aby naprawa była skuteczna tak myślałem, a czy wymiana jest jakaś skomplikowana?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 4 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 a czy wymiana jest jakaś skomplikowana?? Jeśli masz odpowiednie narzędzia i umiesz ich używać,to nie.Roboty trochę jest,bo trzeba wyjąć duży dekiel od strony sprzęgła na stół Tu masz to pokazane http://www.partzilla.com/parts/search/Yamaha/Motorcycle/1999/YZ125L1/WATER+PUMP/parts.html Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swirek Opublikowano 4 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 A czy jest możliwość że przez ten uszkodzony uszczelniacz zmiesza mi się olej z płynem chłodniczym?? Można na tym jeszcze pojeździć? wyciek dopiero zaczął się pokazywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 4 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 (edytowane) A czy jest możliwość że przez ten uszkodzony uszczelniacz zmiesza mi się olej z płynem chłodniczym?? Po to jest ten otwór od spodu (w deklu), aby oba płyny,które wyleciał przez uszkodzone uszczelniacze się nie zmieszały Można na tym jeszcze pojeździć? wyciek dopiero zaczął się pokazywać Odradzam.Szkoda skrzyni i sprzęgła ... Edit: zdarzyć się może że ten otwór zalepi się błotem a wtedy robi się szlam z oleju Edytowane 4 Czerwca 2015 przez DZIKOWSKI Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swirek Opublikowano 4 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 ok dzięki wielkie za pomoc, zamawiam zestaw naprawczy pompy i działam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swirek Opublikowano 8 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 (edytowane) rozebrałem wszystko, z tego co zauważyłem na tym wałku są małe wżery, ale uszczelniacz też jest walnięty, czy nowy uszczelniacz będzie trzymał?? czy trzeba wymienić ten wałek ?? Edytowane 8 Czerwca 2015 przez Swirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 na tym wałku są małe wżery Wrzuć fotkę dobrej jakości -ocenimy Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swirek Opublikowano 11 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7c3d4b7772ea8026.htmltemat nieaktualny, wymiana uszczelniaczy pompy wody pomogła ;) dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi