As Kier Opublikowano 11 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Wierz mi - dasz radę. Honda = niezawodność i bezobsługowość. Przynajmniej w proponowanych modelach. Wada - hamulce są dobre a nie idealne. Za to ostatnie podziwiam maszyny spod znaku kamertonów. Dzisiejsze Hondy teraz (chopper/cruser) nie mają tej mocy co w latach mm np. Magna 750 z lat osiemdziesiątych ma duużo więcej mocy niż VTX a na VF1100 bodajże w 1989 roku ktoś bił rekord prędkości jadąc prawie 300 km/h. Zaletą tych maszyn jest moment obrotowy. Daje on przyspieszenie. Nie bòj się pojemności w nowszych chopperach Hondy. Jednak! najpierw sam sprubuj. Inne marki też mają tajne motocykle, ale niech o nich inni piszą.Wiesz jaki jest mój typ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micogo5 Opublikowano 12 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 (edytowane) A czy są jeszce jakieś inne warte polecenia maszyny oprócz tych ktore wypisalem? Edytowane 12 Maja 2015 przez micogo5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 12 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 No .... rodzina Yamahy1100, 1600 ( 1700 ) 1900Pozniej VN 2000 :biggrin: Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micogo5 Opublikowano 12 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 NIestety VN 2000 przekracza 70 kw A tylko z tylu można ograniczyć na a2 :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sikorbs Opublikowano 12 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 Witam! Poszukuję motocykla, a dokładniej choppera na kategorię A2. Mierzę 173cm i ważę 69kg, moje doświadczenie to głównie 125tki (CustomBobber 125cm3, WSK, Mińsk itd), czasami użytkuję quada Suzuki 500cm3 i kilka dni jeździłem Shadow 750 83r. Mój przyszły sprzęt musi mieścić się w 35kw. Ważnym priorytetem jest też V2. Myślałem nad Drag Star 650, Virago 535, Shadow 750. Zależy mi na tym, aby sprzęt był w miarę zrywny- dlatego myślę, że Drag Star odpada (tak słyszałem). Virago wydaje się na dość małe. Shadow jeździłem, było dość ok; a jakie propozycje macie wy? Zakup planuję na przyszły sezon, dlatego jest czas i możemy podyskutować o tych maszynach. Po transakcji nie wykluczam przebudowy na bobbera. :)Kasa jaką chcę przeznaczyć na zakup to 10tyś PLN. Czekam na wasze propozycje, pozdrawiam LwG! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
As Kier Opublikowano 14 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 (edytowane) Z tych trzech wybrałbym Vt-750 z lat osiemdziesiątych, z skrzynią co najmniej pięciobiegową. I tak VT -750 C z 1983 roku ma moment 66,7 przy 6 tyś obrotów i moc 66 KM przy 7,5 tyś obrotów. Zasada jest taka: im młodszy (ale nie zawsze) tym mniej mocy i mniej momentu (przy mniejszych obrotach). Ja mam VT-800 z 88 roku i moc to 61,4KM przy 6500 obrotów, ale moment obrotowy 70Nm przy 5000 obrotów. :biggrin: Niestety biegi tylko cztery i na autostradzie (140+) pali jak stary Polonez. Można skrzynię wymienić ale... Możesz zainteresować się Magną 750, ale te sprzęty mają swoje kaprysy. Mają też zadziora i potrafią pojechać. :) Pamiętaj, że puste wydechy + dobry filtr powietrza (np. KN) i zmiana dysz w gaźniku też doda 1-2 KM A tak na marginesie, powinieneś napisać tu:http://forum.motocyklistow.pl/index.php/topic/173691-chopper-na-a2/ Edytowane 14 Września 2015 przez As Kier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi