Skocz do zawartości

Honda Pantheon 125/150 serwisówka ( schemat instalacji elektr. )

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

przekopałem cały internet jak tylko potrafiłem i nie mogę znaleźć więc może tutaj mógł by mi ktoś pomóc.

Szukam pilnie schematów instalacji elektrycznej do skutera Honda Pantheon 4T. Fabrycznie był silnik 125 a teraz jest 150 i nie ma ładowania ( nie wiem czy wcześniej było bo poprzedni właściciel zmienił silnik na 150 i mówił że wystarczy kupić nowy akumulator :/ ). Czy mógł by ktoś się zlitować i podrzucić jakiegoś linka, schemat czy cokolwiek ? Najbardziej na tą chwilę interesuje mnie pin out regulatora ale gdyby ktoś był w posiadaniu całego schematu do 125 albo do 150 był bym niezmiernie wdzięczny.

Na tą chwilę mam zero ładowania, cały prąd na moto leci z akumulatora i po chili jest już rozładowany :/

Z góry dzięki, będę wdzięczny za każdą wskazówkę.

Mam takie pytanie:

mam podejrzenie że uszkodzony jest stator ale chciał bym jednoznacznie wyeliminować regulator.

W tej hondzie regulator jest 3 fazowy ( 3 żółte kabelki ) a ja posiadam sprawny regulator ale 2 fazowy od jakiegoś chińskiego skutera. Czy dało by się na próbę podłączyć do tego regulatora ze skutera dwa żółte kabelki z hondy ? Czy będzie "dziura" w przesunięciu fazowym i regulator nie będzie poprawnie działał ?

Edytowane przez kriss20