Skocz do zawartości

royal venture, ogłoszenie do oceny

BubRb
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Ja również pozwolę się z kolegą nie zgodzić.

Mam samochód, który ma przebieg powyżej 300 tys km, i śmiem twierdzić, że jest w stanie dużo lepszym, niż niejedno auto z przebiegiem 150 tys km.

Jeżeli masz pojęcie o mechanice (a czytając Twoje posty zakładam że tak właśnie jest), to wiesz również, że nie sam przebieg decyduje o stanie pojazdu, ale również sposób eksploatacji i serwisowanie.

Podtrzymuje zatem swoje zdanie, że Polacy chcą być oszukiwani i oszukiwani będą... Taka natura...

Zgodzę się i to jest oczywiste że nie tylko przebieg należy brać pod uwagę i że wycena poszczególnych pojazdów jest bardzo płynna a czym starszy tym trudniej wycenić. Jednak sadzę że podane w przykładzie kwoty zostały przez Ciebie zbyt dosłownie zinterpretowane ;) Nie twierdze przecież ze masz sprzedać swoje auto za połowę jego wartości rynkowej przy różnicy przebiegu jaką podałeś. Jeżeli przy sprzedaży podawany byłby przez Ciebie autentyczny przebieg, można założyć że potencjalny kupiec który obejżał już kilka aut z różnymi przebiegami i w róznym stanie będzie w stanie docenić jego stan nie sugerując się znacznym przebiegiem, nawet jeżeli jego cena będzie taka sama jak tego z przebiegiem 150 tys km. Wiem teoria jedno a rzeczywistość to drugie i nie łatwo zmienić naszą mentalność ;)

Skoro poruszyłeś temat sytuacji na rynku w Niemczech, to uważam że to jest właśnie bardzo dobry przykład na to jak powinno wyceniać się auto w odniesieniu do przebiegu (co z resztą jest do dzisiaj wykorzystywane przez handlarzy) a więc cena zmienia się odpowiednio proporcjonalnie.

BTW, wydaje sie ze coś zaczyna sie zmieniać na lepsze. Z tego co mi wiadomo zaczyna się rejestrować przebiegi przez diagnostów podczas przeglądów, co daje możliwość sprawdzenia wstecz przebiegu przy danym przeglądzie, a więc już można wychwytywać niektóre przypadki przekręcenia przebiegu. Nie wiem tylko czy to jest juz powszechna praktyka i czy jest uregulowana prawnie ?

Edit: Tutaj informacje na ten temat

http://moto.wp.pl/kat,55194,title,Nowe-przepisy-o-przegladach-juz-spisuje-sie-przebieg,wid,16305992,wiadomosc.html?ticaid=114e1e&_ticrsn=3

Ps. BubRb sorry za off-topic, choć myślę że dyskusja jest wciąż w zakresie problemu który poruszyłeś, a wiec oceny ogłoszeń :)

Mój kolega mówi tak:.......... "(...) chłopie, teraz to wszyscy cię w jajo robią........kwestia tego, kiedy się do tego przyzwyczaisz" (cytat).

Przyznam się, że ja osobiście, jakoś nie mogę się przyzwyczaić :)

Szukam chętnych do oględzin motocykla w okolicach Lublina ca.16km.

Mimo tego, że temat lekko zboczył... myślę, że temat ten był/jest potrzebny.....widać to po odpowiedziach.... i jest OK.....

Pozdrawiam wszystkich motomaniaków...... :)

Edytowane przez BubRb

Nie jedź szybciej, niż lata Twój Anioł Stróż

Witajcie...

Krótko i na temat..... Mam venturę do oceny w okolicach lublina.... czy mógłby ktoś pooglądać... i zrobić jazdę próbną....

Daruj sobie,pewnie dzwon był konkretny.

2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km

2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500

Wygląd motocykla z zewnątrz jest OK... nawet lepiej niż OK.

prowadzenie, geometria OK - brak widocznych wad.

Silnik z zewnątrz też wyglądał OK.

a co może być po urwanym silniku... ?

• 1 rok później...

Witam

Własnie udało mis ie zalogować i witam wszystkich.

Własnie jestem na etapie poszukiwań jakiego dobrego moto, ale jak czytam wasze opisy to włos na głowie się jeży.

Obecnie śmigam V-Starem 1100 natomiast interesuje mnie i tu pytanie:

Czym się różnią Royal Star De Lux od Ventury.

Pomóżcie co wybrać bardzo proszę.

Jestem z woj,Łódzkiego jak by ktoś miał taka maszynę i chciał się spotkać żeby porozmawiać i doradzić to piszcie lub dzwońcie.

Mail to : [email protected] , tel:608113095

Serdeczne dzięki

Witam

Własnie udało mis ie zalogować i witam wszystkich.

Własnie jestem na etapie poszukiwań jakiego dobrego moto, ale jak czytam wasze opisy to włos na głowie się jeży.

Obecnie śmigam V-Starem 1100 natomiast interesuje mnie i tu pytanie:

Jestem z woj,Łódzkiego jak by ktoś miał taka maszynę i chciał się spotkać żeby porozmawiać i doradzić to piszcie lub dzwońcie.

Mail to : [email protected] , tel:608113095

Serdeczne dzięki

Różnice to drobiazgi, największa jaka przychodzi mi do głowy to kolor atrapy ożebrowania w luxie jest czarny i to chyba wszystko

zapraszam przy okazji do Wawy obejrzysz oba modele mój i kolegi Mercuriusa

Edytowane przez maciejka 750

• 2 tygodnie później...

Różnice to drobiazgi, największa jaka przychodzi mi do głowy to kolor atrapy ożebrowania w luxie jest czarny i to chyba wszystko

zapraszam przy okazji do Wawy obejrzysz oba modele mój i kolegi Mercuriusa

No tu gościu pojechałeś ja p......e

No nie mogę ale się uśmiałem

kolor srebrny jest w starszych modelach , na czarno były nowsze modele i jedne i drugie bo silniki takie same

Nie wiem ale ja nie widziałem ROYAL STAR DELUX żeby miała czachę z przodu i kufer tył a VENTURE to właśnie ma , to nie wiem o czym kolega pisze ??????????