Skocz do zawartości

Zuzia, dziewczynka w skórze utkanej z bólu.

kfazimotor
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Rzadko kiedy się uzewnętrzniam z takimi sprawami, ale ta tutaj poruszyła mnie naprawdę mocno. O wiele mocniej niż jestem w stanie w tym momencie zrobić sam. Mam trójkę dzieci w podobnym wieku i sama myśl o tym co to dziecko przechodzi każdego dnia, rozmiękcza mi kolana.

Siedmiolatka choruje na Epidermolysis Bullosa. To choroba w której organizm nie wytwarza kolagenu w skórze. W efekcie skóra rwie się i odrywa przy nawet lekkim dotyku, pozostawiając ciało w ranach.

W jej przypadku jest możliwość całkowitego wyleczenia. Choć kwota potrzebna przytłacza do gleby, to jej rodzicom na dzień dzisiejszy udało się zebrać ponad 65% potrzebnych pieniędzy.

Sprawa tej dziewczynki na szczęście była ostatnio nieco nagłośniona i skutkuje to zwiększeniem szans na zebranie kwoty i wyleczenie. Trochę się jednak obawiam, że impuls medialny będzie miał krótkotrwałe działanie. Jak sprawa spadnie w medialnym ratingu, to rodzina sama nie dozbiera reszty.

http://www.siepomaga.pl/nomorepain

Strona fundacji siepomaga pozwala na proste przelewy - po datkach widać, że nawet niewielkie wpłaty w dużej skali robią robotę.

Trzymajcie się.

Dokładnie, mnie też to poruszyło. 105 kg chłopa, a płakałem jak mały dzieciak.
Ludzie, pomóżmy tej dziewczynce. Naprawdę wpłaty po 20-30 zł robią robotę gdy wpłacają je setki ludzi.
Mam 2 dzieci (12 lat i 2 latka) i na szczęście nie wiem co to ich cierpienie i na oba kolana klękać, że nie wiem i mam nadzieję się nie dowiedzieć.
Uda się, musi się udać zebrać te 6 mln zł. :)

• 2 tygodnie później...

Taaaaak, zostało naprawdę niewiele do zebrania :)
Jeśli w tak krótkim czasie udało się zebrać 5,5 mln. zł to te 506 tys. uda się do 1 czerwca zebrać.
Uda się, musi się udać. Zuzia będzie miała najwspanialszy prezent na Dzień Dziecka :)

Ruszmy się jeszcze trochę. Jedno tankowanie mniej .... a ziarnko do ziarnka i zbierze się 6 mln. zł :)