adam210797 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 (edytowane) Na wstępie chciałbym powiedzieć, że szukałem tematów z podobnym pytaniem lecz nie znalazłem, jeśli już coś było, to nie do końca na temat.Więc tak, od jakiegoś czasu zastanawiam się nad zakupem jednego z tych dwóch cross'ów. Oba można kupić w cenie 5-6tyś. Czy ktoś z Was miał może do czynienia z tymi motocyklami i może mi o nich trochę powiedzieć? Zdaje sobie sprawę, że spalanie obydwu do najmniejszych nie należy, w końcu to 125 w 2t :). Interesuje mnie jakie są koszty ich utrzymania, porównanie cen części, żywotność oraz awaryjność/podatność na poważniejsze i delikatniejsze usterki.Z góry przepraszam jeśli ten temat był już poruszany.Pozdrawiam Edytowane 14 Kwietnia 2015 przez adam210797 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 CR 125 (99 r) była moim pierwszym mx.Usterek nie miałem wcale. Tłok zmieniłem po 40 mth od kupna i dalej ogień.Gość co go kupił ode mnie dokręcił do 60 mth i mu korba stanęła :biggrin: Po wymianie korby i tłoka śmiga do dziś i nakręcił już 60 od ostatniej wymiany i dalej targa na koło z 3 :)W zeszłym sezonie kupiłem ponownie i jestem z niej również zadowolony. Uwielbiam dźwięk wkurwionej 125 :wub: Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam210797 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Hmm słyszałem że dużo ludzi poleca cr 125 z 2001 roku z powodu aluminiowej ramy. Może rzeczywiście honda jest mniej awaryjna? Fajnie jakby wypowiedział się ktoś kto miał do czynienia z yz :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi