Sidu_GG Opublikowano 30 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 witam panowie mam GAS GAS fse 450 .Problem jest taki że zepsuły sie styczniki ponieważ motocykl nie dało sie zgasić po wyłaczeniu kluczyka stacyjka oczywiscie sprawna i nie rozłączał stycznik szukam na internecie nowych ale nie moge znaleść dodam że spalił mi sie stator i gdzieś słyszałem że to może być wina stycznika co myślicie ? może udało by sie je naprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spaliniarz Opublikowano 30 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 (edytowane) Napisz który to rok tego sprzęta i podaj kod silnika . To moto jest na wtrysku czy na gaźniku ? Stator zasilający ci się spalił ? czy impulsator , to pierwsze to zazwyczaj zwykła prądnica trujfazowa podłaczona tylko do regulatora, także może padł ci regulator , albo miałeś grzebane w instalacji , jakieś zwarcie albo kabel przetarty . Jezeli to jest ten model o którym mysle to masz tam trzy przekaźniki , od wtryskiwacza/zapłonu , od wentylatora i od rozrusznika. A co sie dzieje jak go wyłaczysz przyciskiem od gaszenia ? Edytowane 30 Marca 2015 przez Spaliniarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sidu_GG Opublikowano 30 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Rok to 2005 motocykl jest na wtrysku tak spalił mi sie startor zasilający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi