Rieju125 Opublikowano 19 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 WitamZastanawiam się nad zmianą zębatek w moim Rieju SMX. Obecnie mam seryjne przełożenie 11/48. Motor bardzo dobrze radzi sobie w terenie- ma dużo mocy. Lecz z powodu tego, że najczęściej służy mi do jazdy po normalnych drogach chciałbym poprawić jego prędkość. Rieju pojedzie 75-80 km/h. Jakie zębatki były bo dobre by poprawić osiągi i jak najmniej go osłabić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel1992 Opublikowano 20 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 nie wiem ile masz jeszcze miejsca przy zębatce na silniku ale jak się zmieści to załóż 12lub 13 zębów (ale w tym przypadku łańcuch dłuższy musisz mieć )albo załóż mniejszą na kole 46lub 44 zęby (ale wtedy musisz skrócić łańcuch no chyba że masz jeszcze na tyle napinaczy że naciągniesz łańcuch ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi