asluka Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Witam. Od pewnego czasu jestem posiadaczem motocykla yamaha sr 125. Myślę, ze motocykla przedstawiać nie trzeba, znawcy tematu wiedzą jaki to klasyk. Rzecz ma się w tym, że model który posiadam to rocznik 1997. Od starszych wersji różni się w głównej mierze kierownicą. W moim motocyklu jest ona niższa i prosta, w starszej wersji jest ona wyższa i zagięta. Moim zdaniem dużo lepiej pasuje ona do budowy motocykla (bardziej chopper'owa). Zastanawiam się nad zamianą kierownic, jednak nie wiem czy długość przewodów mi na to pozwoli, czy wymiana kierownicy będzie się wiąząć z wymianą linek i przewodu. Może ktoś bawił się w coś takiego w tym motocyklu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major87 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Jak ja zmieniałem w swojej Suzie rurę na szerszą i bardziej wyprostowaną, to nie było żadnego problemu. Jak to wygląda w SR nie wiem, ale nie sądzę, żeby linki były akurat 'na styk'. Cytuj "Suzuki maj motór maj lajf"En-125 2a '05 | GPZ500S '89 | Bandit 600N '97 | ZX-6R '96 | En-125 2a '05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoz3k Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Coś czuję, że przewody, a już na pewno linki będą za krótkie. Słuchaj, prosta sprawa. Dowiedz się jaka jest różnica w wysokości kierownicy oraz sprawdź jakie długości mają linki do Twojego i starszego rocznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asluka Opublikowano 28 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Bez wymiany linek i przewodu raczej sie nie obejdzie. Problem w tym, że ten starszy model nie miał z przodu hamulca tarczowego tylko bębnowy. Więc jeśli wymiana to tylko od innego modelu. Tak się zastanawiam, dlaczego zrezygnowali Japończycy w nowszych modelach z takiej kierownicy. Nie tylko motocykl wygląda lepiej ale też na pewno pozycja jest wygodniejsza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi