Norek10 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Witam,jestem tu nowy,to mój pierwszy wpis,dotyczący mojego pierwszego motocykla (motorowera?). Problem jest dość banalny,jednak dla mnie to morze pomysłów na rozwiązanie i zero na wykonanie.Motocykl używany jest głównie jako dojazdy do pracy,a jak wszyscy wiedzą,o 5:30 jest dosyć ciemno.Światła mijania jak i długie są mało wydajne,jadąc w kompletnej nocy ciężko dostrzec co się dzieje przed kołami.Dzieje się to zarówno na niskich,jak i wysokich obrotach (na zgaszonym silniku lampy nie palą,jak w każdym innym sprinterze).napięcie będę sprawdzał na dniach,ponieważ ciężko dostać się do przedniej lampy,jutro się za to zabiorę. Z tego co wyczytałem przednie oświetlenie w tym motorku to przypadłość fabrzyczna,więc problem nie polega na naprawie,a raczej na modyfikacji.Czy jest możliwość podłączenia żarówki samochodowej?o większej mocy?czy w tej lampie jest możliwość pozycjonowania strumienia światła?Jakieś inne opcje,pomysły na poprawę oświetlenia? Dodam,że jest to rocznik 2007,a więc lampa nie jest dzielona,na środku kloszu znajduje się jedna żarówka z 2 żarnikami (długie i krótkie).Rozważam także kupno nowej lampy,dzielonej,tylko nie wiem ile to będzie kosztowało,nie wiem gdzie mogę taką zakupić (olx i alledrogo przetrzepane),i nie wiem czy wpłynie to na poprawę światła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major87 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Ja dorzuciłem do swojej Suzy jedno światło HID 35W - teraz widzę nawet rzeczy, których nie chcę widzieć :). Cytuj "Suzuki maj motór maj lajf"En-125 2a '05 | GPZ500S '89 | Bandit 600N '97 | ZX-6R '96 | En-125 2a '05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norek10 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 możesz podlinkować o którą konkretnie żarówkę chodzi?przerabiałeś wtyczkę żarówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major87 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Ja wrzuciłem gotowy kit, coś takiegoTylko w moim jest cała lampa, nie sama żarówka.Wywaliłem jeden halogen z długich i podłączyłem ww zestaw. Działa jak natura chciała :) Cytuj "Suzuki maj motór maj lajf"En-125 2a '05 | GPZ500S '89 | Bandit 600N '97 | ZX-6R '96 | En-125 2a '05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norek10 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Możesz podlinkować?Być może to moje rozwiązanie na problemy z moim oświetleniem.Drogie to?Gdzie kupywałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major87 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Wiesz, ja nie mieszkam w Polsce, więc pewnie tutaj ceny nijak się mają do cen w Polsce. Ale jako punkt startowy masz http://jbpartner.pl/pl/p/-Zestaw-Xenon-HID-Slim-H1H4H7-Motocykl/420Szukaj czegoś podobnego. Cytuj "Suzuki maj motór maj lajf"En-125 2a '05 | GPZ500S '89 | Bandit 600N '97 | ZX-6R '96 | En-125 2a '05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norek10 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Dziękuje bardzo za odpowiedź.Mam mały problem.Mam stary typ lampy,nie jest dzielona na 2 części,rolę długich i krótkich spełnia tylko jedna żarówka.Czy można kupić zestaw o podobnym działaniu?w jednej żarówce krótkie i dłógie?bo jeśli nie będę zmuszony kupić nową lampę,z nowszego typu,z 2 żarówkami (długie/krótkie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major87 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 To wywal tą lampę w pizdu i załóż dwie. Cytuj "Suzuki maj motór maj lajf"En-125 2a '05 | GPZ500S '89 | Bandit 600N '97 | ZX-6R '96 | En-125 2a '05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi