maks147dt Opublikowano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Witam na wstępie chciałbym się przywitać :) Mam na imię Maksymilian posiadam takie małe enduro jaką jest yamaha dt 125 2000r.Teraz przechodze do senda sprawy, w ostatnim czasie zauważyłem że w mojej dt linki które sterują zaworem wydechowym są oberwane, a silniczek który nimi steruje poprostu głupieje nie robi tzw Self testu tylko kręci się do okoła w prawą strone lub rusza się na boki jak chce na końcu dodam filmik jak zachowuje się (film nie jest mojego autorstwa).Teraz pytanie co może być uszkodzone? silniczek rozkręcałem wszystkie tryby są okey a po drugiej stronie w elektronice też wydaje mi się ze jest okey styki czyściłem i dalej to samo :O Proszę o pomochttps://www.youtube.com/watch?v=8VJ6MdJFi2w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel1992 Opublikowano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 (edytowane) A sprawdzałeś czy zawór w ogóle się kręci ,bo pewnie jest zapieczony i dlatego linki urwało . A silnik pewnie zgłupiał bo nie ma obciążenia i nie wykrywa zaworu ,bo test to z jednego skrajnego położenia do drugiego a jak nie ma linek to obraca się do o koła . Edytowane 13 Stycznia 2015 przez Daniel1992 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maks147dt Opublikowano 13 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Też własnie o tym pomyślałemTeraz zawór wykręciłem i przeczyściłem ze spalin nagaru papierem ściernym i rzeczywiście ciężko chodził :)Jeszcze jedno pytanko bo niby mieżyłem napięcie w kablach co idą do niego i takie coś mi pokazało ? tylko nie wiem czy jak motor chodzi to to się zwiększa a na postoju to tylko z aku ciągnie prąd i dlatego tyle jestNapięcie w moich kabelkach wynosi KOSTKA : żółto niebieski 4.75 , czerwono czarny 0.07 , brązowo czarny 0.06 i teraz dwa czarno białe kabelki połączone w jedno wejście w kostce wynosi 0.00A Ten powrotni czerwono biały wynosi0.05 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi