inz Opublikowano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Witam, zakupiłem w tym sezonie kurtkę Held carese i było by wszystko fajnie to póki nie wsadziłem jej do pralki ;/.po praniu pojawiły się przybrudzenia nie do doczyszczenia w miejscach magnesów (patrz zdjęcia) ;/.Kurtka oczywiście była prana wg zaleceń w płynie do prania odzieży motocyklowej s 100. Czy kto jeszcze ma ta kurtkę i zanotował podobny problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inz Opublikowano 18 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Czy ktos jeszcze ma te kurtke ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4Ride.pl Warszawa Opublikowano 18 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 (edytowane) Prawdopodobnie podczas wirowania magnesy obijały o bęben z dużą prędkością, zbierając to, co wcześniej w bębnie się znalazło. Druga możliwość jest taka, że magnes zebrał miniaturowe opiłki, które wtarły się w materiał w ostatnim cyklu praniaS100 jest płynem dość aktywnym, ale może teraz nie wystarczyć do odplamienia poliamidu. Na szczęście masz wypinaną membranę, więc jedyna szkoda, jaką można uczynić kurtce podczas używania odplamiacza, to delikatna zmiana koloru. Spróbuj najpierw, jak zadziała jakiś Vanish czy inne ACE na innym fragmencie jasnego materiału, który nie jest widoczny (w Carese najlepszym miejscem będzie wewnętrzna strona paska regulacji w talii). Mała rada na przyszłość: przed pierwszym praniem odzieży motocyklowej warto włączyć pralkę "na pusto", bez żadnych ciuchów, najlepiej wcześniej obmywając obficie wodą dozownik proszku w pralce. W kanałach zbiera się zawsze sporo mułu z poprzednich cykli prania, a S100 bardzo chętnie to wypłukuje, przez co brud trafia do bębna i odkłada się na odzieży. Jako że rzadko wkładamy do prania magnesy :), opiłki z łożysk i bębna zwykle są przemieszane w całej komorze bębna. Edytowane 18 Grudnia 2014 przez 4Ride.pl Warszawa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inz Opublikowano 19 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 dzieki ! to jest konkret odpowiedz, sprawdze i dam znac ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porter Opublikowano 11 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2017 Stoję właśnie przed praniem mojej identycznej kurtki i jestem ciekaw jak potoczyły sie dalsze losy, oraz czy prałeś powtórnie i czy wszystko ok.Byłem dzisiaj w pralni 5a sec [ czy coś podobnego ] i nie przyjęli do prania , bo sie boją , że puści farba, lub , że się coś odklei itp. Jak sobie radza posiadacze tych i podobnych ciuchów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal Malecki Opublikowano 2 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2020 Cześć Wiem, że temat dosyć stary, ale problem nadal aktualny. Czy komuś udało się usunąć te plamy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrEm Opublikowano 16 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2021 Ten model chyba tak już ma. Właśnie swoją uprałem, wyschła, ślady są, może przeszorować je szczotką (skoro można szorować po asfalcie i nic się nie dzieje)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi