Arekpmi98 Opublikowano 29 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Mam problem z moim szitem, na silniku derbi. Mianowicie silnik nie może się wkręcić, na obroty, na stopce centralnej niby wkręca, ale po zestawieniu go na koła skuter w ogóle nie chce stawia żadnego oporu, po prostu zamuli i nie wkręci na obroty... Przedstawiam to na filmiku. Dodam, że skuter ciężko było odpalić, nawet gorący, trzeba było mu podlać pod tłok. Idąc tropem i szukając po forum doszedłem do wniosku, że może być to zawór membranowy, mój miał prześwit więc go wymieniłem, dociąłem uszczelkę, jeszcze dodatkowo wszystko zabezpieczyłem czerw. silikonem, by mieć pewność, że nie zaciągnie nigdzie lewego powietrza. Jednak nic to nie dało, może ciut lepiej odpala, ale trzeba trzymać 1/2 manetki. Kruciec jest cały ubiegając pytania. Ok 1,5-2 lat temu wymieniony cylek na oryginał nikasylowy(wypłaciłem się ostro, a skuter jeździł 50km/h i więcej nie chciał...). Powiedziałem sobie, że trudno i tak jeździłem bezproblemowo, później zaczął szwankować napęd, więc dałem ziomkowi co ogarnia temat, do zrobienia, wymienił wariator na malossi multivara, razem z przeciw talerzem oraz sprężynki sprzęgła. Sprzęgło jak sam powiedział jest w dobrym stanie. Wymienione jeszcze kilka podstawowych rzeczy typu świeca, filtr powietrza, gaźnik wyregulowany. I po tej naprawie skuter chodził już lepiej 60-65 km/h w miarę odpalał i po około miesiącu takie objawy jak opisałem na początku. Trochę słabo, że pół silnika , ponad 1k zł i g.... dalej nie jeździ. Z góry dziękuję za pomoc i dorzucam filmik. https://www.youtube.com/watch?v=57IBGNZsiOw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 29 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 zajmij się gaźnikiem, nie wykluczone że się przytarł tłoczek, dozownik sprawny ? Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekpmi98 Opublikowano 29 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Gaźnika regulować nie umiem, ale poczytam i popróbuję, szkoda by była gdyby przytarł się tłoczek, bo zestawik tłok+cylinder pierścienie 300zł za chińskie i to jedyne na allegro ;( musiałbym gdzieś manometr załatwić. A w jaki sposób mogę sprawdzić czy dozownik jest sprawny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 29 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 za stówkę więcej masz kit malossi, nie chińskiodepnij wężyk olejowy przy gaźniku i dodaj gazu, jal poleci olej jest ok, jak nie to zapętlij dozownik i rób mieszankę 1:50 Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekpmi98 Opublikowano 29 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 (edytowane) 460, jak mam kolejne 500 zł ładować, a za skuter 700 pewnie bym dostał, to aż smutno sie robi.I który to jest olejowy ? Edytowane 29 Listopada 2014 przez Arekpmi98 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 29 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 najmniejszej średnicy Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekpmi98 Opublikowano 30 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 (edytowane) Po odłączeniu tego przewodu najmniejszej średnicy i kręceniu manetką nie leci olej, chyba że mam odpalić silnik. nawet jak kopię to nie leci. Wężyk w środku jest mokry, ale olej nie leci. Edytowane 30 Listopada 2014 przez Arekpmi98 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 1 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 musisz odpalićwydajność jest zależna od obrotów silnika, to będzie bardziej kropelkowanie niż lanie Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi