Bartekk Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Witam Mam problem w Junaku a mianowicie popsół sie gwint w głowicy do którego wkreca sie śrube któa trzyma regulator zawogu wydechowego. rozwierciłem ją wkreciłem grubsza ale dalej sie popuszcza i zawór sie przestawia. Ma może ktoś jakiś pomysł jak to naprawić?? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dakmen Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Ja rozwierciłem otwór w głowicy i przegwintowałem na fi 10. Potem wykonałem na tokarce szpilkę o gwintach 8/10mm. Wkręciłem ją we wcześniej przygotowany otwór w głowicy z wykorzystaniem specyfiku marki Loctite (zabezpieczenie przed wykręceniem). Pamietaj że na szpilce musi być 2mm bez gwintu (na środku szpilki)-to właśnie to zabezpiecza przed wykręcaniem. Jak coś niejasne to pisz na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartekk Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Wielkie dzięki nie wiedziałem o tej przerwie bez gwintu też mam taką szpilke ale całą nagwintowaną jutro z rana zamóie nowa szpilke i kupie ten specyfik może pomoże. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi