Tylik Opublikowano 8 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 (edytowane) Witam. :) Jaki jest fabrycznie termostat założony w Sc57a 2005? Chodzi mi o temperature jego otwarcia. ?? Czy istnieje możliwość założenia termostatu - o mniejszej temperaturze otwarcia ?, jeżeli tak to jaki i gdzie ewentualnie taki kupić?bo temperatura na poziomie 100-109 stopni jednak jest troche przy duża jak dla mnie i "nie normalna".o czym każdy i twierdzi z użytkowników modelu Sc57. ..a RR posti dłużej niż 15-20 minut pod garażem na chodzie, i temperatura powoli wzrasta i dochodzi spokojnie do tych 115-122 stopni. wtf?! wiatrak cały czas chłodzi, jest obieg ale widać nie ma siły zbić tej temperatury tylko jak już to ją utrzymuje tylko.. :/plyn mam zalany nowy do układu. Edytowane 8 Listopada 2014 przez Tylik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 8 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 Kiedyś tam miałem RR-kę to wiatrak szybko i sprawnie zbijał ze 108 do 99 czy cos kole tego .Spróbuj zmostkowac termostat , ew. coś ninnego blokuje przepływ chłodziwa .SPrawdź wydajnośc pompy . Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tylik Opublikowano 8 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 zgadza się zbijać, zbija ze 108 do około 99.. ale jak dłużej postoi to grzeje się mocno i dochodzi do tych 115 - 120 jak sprawdzić wydajność pompy wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 8 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 Czekaj , czekaj ,teraz zatrybiłem - rozumiem że zakres wyłącz/ załącz ci się przesuwa z 99-108 na 115-122 ? Jeśli tak to walnięty jest czujnik włączający wentylator . Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tylik Opublikowano 8 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 nie, zle zrozumiales :) wlacza sie i chlodzi normalnie 108-99, ale jak dłużej moto stoi to wtedy mimo chłodzenia temperatura rosnie cały czas i osiąga te 115 stopni lub nawet 122 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 8 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 Układ zawalony osadem , termostat przymyka się na gorąco z jakiegos powodu , pompa nie wyrabia(aczkolwiek mało prawdopodobne bo niewyrabiała by też po krótszym czasie ). Najpierw sprawdź ile tam jest osadu - zajrzyj przez korek do termostatu/chłodnicy (na zimnym !) Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi