przemeq Opublikowano 22 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 cześć,jak trwoga albo niewiedza to na forum ... i oto jestem - dzień dobry! czy ktoś mógłby coś powiedzieć na temat modelu X8/150ccm - naprawdę niewiele w sieci jest, a na "pewnym serwisie aukcyjnym" wisi takie ogłoszenie o sprzedaży, że mi się podoba. z tym że to silnik chłodzony powietrzem, więc może to jakoś wpływa na jego trwałość, ew. dostępność części, etc? dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemeq Opublikowano 1 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 widzę że wszyscy czytają, ale nikt nie pisze. podzielę się zatem moim znaleziskiem, bo trudno było się dokopać a może komuś się przyda.ten silnik to zwykły LEADER ze starszej rodziny Piaggio. tutaj w miarę szeroka dyskusja na ten temat z innego forum:http://modernvespa.com/forum/topic3817 -- pmq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiciu_r Opublikowano 2 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 Ja mam Piaggio X8 z Leaderem 200cc 2004r.Dostępność niektórych części akurat u mnie w Poznaniu na zamówienie około 3 dni.Ostatnio zmieniłem 4 łożyska zawieszenia wahacza, każde po 5 euro więc tragedii nie ma.Poza tym konstrukcja prosta, nie bardzo ma się co psuć. U mnie przez rok częściowo wysiadł włącznik kierunkowskazów,ale nowy był za 30zł od ręki na miejscu.Swoją 200 właśnie sprzedaję bo nie mam za bardzo miejsca na 2 sprzęty.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemeq Opublikowano 6 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 Dzięki za odpowiedź. Wszystko się rozbijało o to, że to jakaś rzadka na naszym rynku konstrukcja chłodzona powietrzem :| Widziałem sporo postów na niemieckich forach, ale akurat nie ten język ;). Tak czy inaczej - tamta X8-mka jednak nie dostąpiła zaszczytu bycia zakupioną, ale jest "zamiennik" - z trochę innej stajni, ale za to nie musiałem po niego za daleko jechać. -- pmq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi