Adam20 Opublikowano 24 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Czesc od roku jestem posiadaczem yamahy tt 600 e z (98r.)motocyklem jezdzilem rok czasu i wymienilem w nim:olej ,filtry powietrza,amortyzator tylny, w przednich olej + uszczelniacze, plyn hamulcowy przed wyjazdem sprawdzalem lancuch pryskalem spray'em i filtr powietrza tez czyscilem i pryskalem teraz pytanie moto nie bylo u mechanika jeszcze czy zabrac go tam aby zrobil przeglad taki generalnyczy jesli w moto nic nie stuka,puka jest sprawny w 100% to nie ma sensu tego robic ? pytam sie bo nie znam sie a jest to moje 2 moto (po wsk125 :D) kolega jak dal swojego do mechanika a kupil w ten sam mies. co ja wlozyl juz w moto (3-4 tys.) a dalej cos nawala tylko ze ma kawasaki klr 650 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 24 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Jeśli wszystko działa prawidłowo,to po co szukać dziury w całym ? Profilaktycznie mógłbyś zlecić kontrolę luzów zaworowych.Rozumiem,że wraz z olejem wymieniłeś też filtr oleju ? Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonhart88 Opublikowano 24 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 ja w starym XT600 miałem kalamitke do smarowania wahacza i czegoś tam jeszcze. Też takie masz?Bo jak tak to sobie możesz raz na miesiąc czy 2 przesmarować. TTR to z założenia sprzęt niewymagający serwisowo.Możesz jeszcze sprawdzić łożyska kół, główki ramy i czy nie ma luźnych szprych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi