sokolam Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Witam. Nie dawno nabyłem Honde Cr125 z 2001 roku, motocykl miał uszkodzoną uszczelkę pod głowicą co skutkowało wypluwaniem płynu z chłodnicy wężem przelewowym. Uszczelkę wymieniłem, nic nie wywala. Natomiast jest problem z mocą maszyny. Odpala bez problemu, ale nie chce wejść na obroty. Jest tak że jade sobie i idzie tak mułowato, niby ma moc ale to nie to, bo czasem potrafi załapać to na 4 biegu chce ręce urwać :) nagle za chwilę znowu muli... nie wiadomo kiedy nagle dostaje kopa. Cylinder ma tuleję, tłok nowy, kompresja ok, gaznik czysty, swieca nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidP Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Gaźnik czysty, ale czy jest dobrze wyregulowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokolam Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Regulowałem go juz chyba jak sie dało, lekko sie poprawia ale nie jest to pełna moc ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr R1 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Może masz zatkany kranik, sprawdź filtr paliwa i powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sherman Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 A ja się nie znam na 2-suwach, ale bym szukał problemu w okolicy gaźnika (skład mieszanki, poziom paliwa w komorze) albo zaworu wydechowego, bo to właśnie po jego otwarciu powinna następować "dostawa mocy" :) Cytuj https://www.facebook.com/sixsixisixracing/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi