Adam20 Opublikowano 22 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Czesc jesli z 1 teleskopa cieknie mi plyn,olej hydrauliczny to moze byc to wina uszczelniacza lag czy jeszcze czegos ? a i czy moge zwykly plyn hydrauliczny wlac tam do tego teleskopa gdzie jest ubytek czy musze jakis specjalny lac ? i ile go wlac zebym wiedzial ile prawidlowo wlac trzeba ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 23 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 Jeśli niemasz doświadczenia z mechaniką to oddaj to do serwisu bo sobie kosztów narobisz . 2-2,5 stówki z tego co pamiętam .Jak się uprzesz na samodzielną naprawę to szukaj tematów "wymiana , uszczelniacz , lagi " i podstawa to serwisówka .Nie obejdzie się bez wymiany uszczelniaczy (najlepiej w obu lagach) . Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam20 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 a jeszcze mam pytanie do teleskopow lac olej do amortyzatorow jaki 5,10,15,20W ? bo wiem ze kazdy ma chyba inna gestosc itd. a do tego modelu jaki lac ? jesli to chodzi o wage motocykla to moto wazy 140kg + ja 85 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr R1 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Są różne oleje do lag, najlepiej znajdz dane serwisowe do twojego modelu i tam będziesz miał ilość, rodzaj. Że cieknie to oczywiście uszczelniacz poległ, ale żeby go wymienić to musicz całą lagę rozebrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major87 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Jak poprzednicy - pierwsze, co masz do zrobienia, to załatwienie sobie manuala. Tam masz napisane jaki olej, ile, ile powietrza zostawić i wszystko inne. Poszukaj też na YT Delboy's garage - ma gość jeden filmik jak wymienić uszczelniacze w standardowych teleskopach. Jak się okazuje, zestaw nasadek i kawałek plastikowej rurki z zaciskiem starczają do wymiany zużytych gumek :D Tylkofilmik jest po angielsku.No i jak już robić, to najlepiej obie lagi - jeżeli padła jedna gumka, druga może być już w drodze. Cytuj "Suzuki maj motór maj lajf"En-125 2a '05 | GPZ500S '89 | Bandit 600N '97 | ZX-6R '96 | En-125 2a '05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi