pantani Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 (edytowane) Ale co ma się dziać? 55/60W to normalna moc, więc nie bardzo rozumiem?Moc jest normalna a światła zdecydowanie wiecej :) dlatego uzasadnione jest pytanie ile ciepła wytwarzają te żarówki. Miałem przez chwile ochotę to zbadać (w moim moto jest problem z wypalaniem odbłyśnika) ale zarówka nightbreaker skonczyła swój krótki żywot.Świeciła super przez trzy miesiące. Edytowane 19 Kwietnia 2015 przez pantani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LWfilip Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 No spoko. Nic się nie stanie. Nie wiem tylko, jak z trwałością. Dałem 100pln i dlatego oczekuję, że poświecą co najmnie, ze trzy sezony. Zresztą, byle nie padły w tym. Cytuj Grzeczni po śmierci idą do nieba. Niegrzeczni po śmierci idą tam gdzie chcą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongor Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Moc jest normalna a światła zdecydowanie wiecej :) dlatego uzasadnione jest pytanie ile ciepła wytwarzają te żarówki. Miałem przez chwile ochotę to zbadać (w moim moto jest problem z wypalaniem odbłyśnika) ale zarówka nightbreaker skonczyła swój krótki żywot.Świeciła super przez trzy miesiące.Przecież masz to napisane. powtórzę skoro nie rozumiesz. Krótkie 55W a dlugie 60W. Teraz jest to jasne? No chyba ze myślałeś, ze ilość ciepła, zależny od jasności swiatla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pantani Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 (edytowane) Przecież masz to napisane. powtórzę skoro nie rozumiesz. Krótkie 55W a dlugie 60W. Teraz jest to jasne? No chyba ze myślałeś, ze ilość ciepła, zależny od jasności swiatla.55W to moc żarówki wyrażona w watach, to doskonale rozumiem!Nie wiem tylko czy dwie zarówki wykonane w różnych technologiach o tej samej mocy znamionowej wytwarzają tyle samo "ciepła" Edytowane 19 Kwietnia 2015 przez pantani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi