sandrohd Opublikowano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Witam,mam HD 1999 rok z silnikiem Evo na orginalnym gazniku. Chce zmienic sprzegło gażnik i skrzynie, starą 4 skrzynie sprzedałem mam nowa ULTIME 6 , kupiłem gażnim Mikuni HSR42 ale stary oryginał HD wciąż mam i sprzegło TC klasyczne do Softaila chodzi mi o płynna prace silnika i dobre zgranie podzespołów skrzynia - sprzeglo. Pytania mam takie :1. zostawic orginał gażnik czy jednak wymienic go na mikuni ? na starym gazniku obdymiało mi tylna swiece i czasen silnik stanał na wolnych np na swiatłach. jak go wyregulwać ? :dry:2.Co sądzicie o skrzyni ULTIMA 6 ? :huh:3.poprosze instrukcje do prawidlowego połączenia skrzynia - sprzegło i jak to wyregulowćA moze ktos z doswiadczeniem pomógł by mi to zmontowac ?pozdrawiam Harleyluuuuuuuuuuuuuuuja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FIS Opublikowano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 (edytowane) ad 1. Hm... zastanowiłbym się nad zostawieniem Keihina. Jak to lata w OEMie to szału na Mikunim nie bedzie, a przynajmniej spalanie nie wzrosnie. Mikuniego zaletą w takim przypadku bedzie tylko stabilność regulacyjna, to świetny stabilny gaźnik, ale czy tylko z tego powodu nalezy go montowac to bym polemizował...ad. 2 syf- i to do tego chiński.ad. 3 nie rozumiem problemu- jedyne co mi przychodzi do głowy to modyfikacja tulei łozyskowej, aby ją uspokoić od ganiania po wałku- reszta jest niezniszczalna...Instrukcja? Hm... moment dokrecenia nakretki sprzegła to 108 Nm. Gwint lewy. EVO z 1999 ma 5 biegów- nie 4. Edytowane 30 Czerwca 2014 przez fisu Cytuj "Radość z jazdy zaczyna się tam, gdzie kończy się ekonomia.'' Autoryzowany dealer S&S Cycle https://harley-parts.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczyrk Opublikowano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 witam Wymieniłbym gaźnik na Mikuni bo już go masz. Moim zdaniem Mikuni będzie lepszy-lekko mniejsze spalanie i fajna regulacja wolnych obrotów. Co do skrzyni Ultima-podzielam zdanie Fisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi