Damian1992 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 (edytowane) WitamMam następujący problem ze swoim motocyklem: na początku w trakcie jazdy gasł odpalałem go i jechałem dalej, poźniej przerodziło się to w dziwny objaw motocykl na bocznej stopce chodził ale gdy tylko go wyprostowałem gasł. Obstawiałem że to coś z paliwem sprawdzałem wszystko co z tym związane i wszystko ok. Motocykl za jakiś czas zaczął chodzić jak gdyby nigdy nic zrobilem jakies 40 km i zgasł. Teraz przeglądam elektryke i mam problem bo opór na wejściu cewki jest a na wyściu nie ma i nie wiem czy jest mozliwe żeby dwie ceki na raz sie zepsuły. Moje pytanie brzmi co dalej sprawdzać i co to może być z góry dziękuje za pomoc. Edytowane 26 Czerwca 2014 przez Damian1992 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek1281 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 opór uzw. pierwotnego cewki: ok. 2ohm, wtórne 12-18 KOhm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian1992 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Opór pierwotny zgadza się wynosi ok 2ohm. Wtórny zupełne 0. Możliwe, że padły dwie cewki na raz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beasdazel Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Damian... mówiąc kolowialnie będziesz miał "rzeźbę" (przerabiałem to już u siebie). Tak jak napisał piotrek1281 sprawdź czy rezystancja zgadza się z podanymi wartościami. Ja bym jeszcze sprawdził impulsatory... po pierwsze czy się przypadkiem nie poluzowały (pisałes o motocyklu pracującym na stopce - czyli pod kątem, a w pionie już nie) oraz ich rezystancje. Ja u siebie w VF1100 w fajkach świec ma jeszcze wkręcone elementy przypominające bezpiecznik nazywa to się z angielskiego (nie bardzo wiem jak to przetłumaczyć:)) "resistor retainers" jest odpowiedzialny za zwiększenie rezystancji. Byc może u Ciebie również jest taki element, więc polecam sięgnąć po manuala i się zapoznać. powodzewnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian1992 Opublikowano 30 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Impulstory są ok a tego "resistor retainers" nie ma u mnie, teraz zamówiłem cewki i mam nadzieję że to ich wina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi