Skocz do zawartości

Kawasaki KLR 600, jak podłączyć zbiorniczek wyrównawczy ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. U mnie w klr 600 został odłączony zbiorniczek wyrównawczy przez poprzedniego właściciela. Zrobiłęm motor i nie wiem jak jak go podłączyć... Posiada ktoś może schemat układu chłodzenia? A może ktoś by mi podpowiedział jak podłączyć, bądź podesłał zdjęcia jak ma u siebie podłączone? Z góry dziękuje za pomoc icon_smile.gif

Witam!

Jeden przewód jest podłączony do prawej chłodnicy zaraz przy korku wlewu jest poprowadzony pod zbiornikiem paliwa i jest podłączony do zbiorniczka wyrównawczego na dole, a drugi przewód jest podłączony u góry zbiorniczka i jest poprowadzony do tyłu motocykla :) (u mnie wychodzi koło tablicy rejestracyjnej, ten drugi przewód jest od nadmiaru :cool: )

dzięki bardzo teraz już wiem jak to ustrojstwo podłączyć :P Tylko takie małe pytanko mam: skoro ten dolny wężyk co idzie od chłodnicy wisi sobie u mnie luzem to czy nie powinien z niego lecieć (tzn kapać) płyn chłodniczy? Bo u mnie z niego nic nie leci...

I drugie pytanko (może będziecie się śmiać, ale wolę spytać niż przegrzać moto...): jak już podłącze ten zbiorniczek, to czy jego też się zalewa płynem? (przyznam się że nawet nie spojrzałem się czy ma jakiś poziom min-max)

Edytowane przez daniel20vm

• 2 tygodnie później...

Witam!

Jak z tego wężyka nie kapie to może masz mało płynu w chłodnicy ale raczej z niego będzie kapało jak się zrobi ciśnienie w chłodnicy i nadmiar płynu ci wyleci a w tym zbiorniczku jest min. i max nalej do połowy zbiorniczka i bedzie git a jak będzie za dużo to nadmiarem wyleci