sh4kr Opublikowano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Witam!Mam poblem z moim Suzuki AP50. Jechałem sobie spokojnie, skręcałem na posesje, więc zwolniłem, kierunek i dodałem lekko gazu przy czym w ogóle nie miał mocy tzn zaczęło go dusić. Zdziwiłem się bo całą drogę (ok. 8km) zapierniczał jak żyletka. Zgasiłem go i spróbowałem odpalić, odpalił, ale bardzo ciężko i znów nie miał mocy. Zgasiłem (w sumie sam zgasł) i dead. Nie chce nic odpalić... Odkręciłem gaźnik, przeczyściłem, przedmuchałem, odkręciłem filtr powietrza, przeczyściłem i nic. Odkręciłem świece, sucha pomimo iż usiłowałem go odpalić wielokrotnie. Iskra jest, ale zauważyłem jedną rzecz. Mianowicie jak wykręciłem świece i przewód który idzie z cewkomodułu do kapturka gdzieś w połowie dotknął mi metalowej obudowy silnika to iskry szły jak pieron (przez kabel-izolacje). Czy może być to wina właśnie tej części czyli cewkomoduł do wymiany?Ponadto dzisiaj grzebałem troche i okazało się, że po wlaniu benzyny do cylindra skuter odpalił bez problemów. Nawet zaczął normalnie ze startera (na dotyk) odpalać elegancko. Myślałem, że sie naprawił, wiec postanowiłem go wyregulować (gaźnik) i po ok 25min. zabawie z regulacją gaźnika skuter zgasł i znowu nie odpala. Ale kiedy wleje mu troche wachy do cylindra to za 4 kopem odpala... Co z nim jest? :x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 15 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 Gaźnik na stół Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sh4kr Opublikowano 15 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 Tzn? Mam go poraz kolejny przeczyścić? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 15 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 Skoro wlewasz bene na tłok i gada,to wniosek nasuwa się sam :rolleyes: Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sh4kr Opublikowano 15 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 No dobrze, sprawdzę jeszcze raz. A czy może to też być wina ssania elektronicznego? Na tyg. kupie mu jeszcze nową świece, filtr paliwa (bo ogólnie nie ma). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi