Skocz do zawartości

ZX6R Dławi się, gaśnie.

Ajronone
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Panowie, mam nie lada problem. Teoretycznie rzecz biorąc to same problemy mam, jak na razie zamiast przyjemności z jazdy... Ale do tematu, sprawa wygląda następująco. Miałem pewien problem z silnikiem w mojej Kawce i musiałem wymienić go na nowy, inny. Wszystko ładnie pięknie, moto świeżo zalane nowym olejem. Odebrałem, pośmigałem z 120 kilometrów. Śmiga jak nówka ;) Po wszystkim zajechałem ze znajomkiem na garaż, potem ten poprosił mnie o odwiezienie. Tak się stało, lecz po upływie jakiś 500 metrów moto zaczęło się dławić jakby paliwa nie miało a potem zgasło. Problem ponowił się po przejechaniu kolejnego kilometra. Następnego dnia wsiadłem na moto, przejechałem się i problem powtórzył się po upływie 50 kilometrów i ponownie powtarzał co 5km. Tak jest za każdym razem, gdy przejadę go po odpaleniu z zimnego 50 kilometrów.

Dodam, że świece całe czarne, jakby moto dostawało za dużo paliwa, druga sprawa, że troszkę stare są, można by nad nimi pomyśleć, a trzecia sprawa jest taka, że filtr powietrza nieco zasyfiony - na pewno do wymiany. Ciśnienie w cylindrach wzorowe, akumulator również. Piecyk gra, lecz mam takie wrażenie jakby dławił się, nie dostawał paliwa... Czasami zgaśnie chyba, że szybko puszcze manetkę, ale problem nie znika. Znowu dławi się a nawet zgaśnie.

Na dniach zmieniam filtr powietrza i świece, ale może jednak jakby się nie okazało to, to zjawił się ktoś z podobnym problemem.

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Rocznik moto to 2005.
Edytowane przez Ajronone

być może problem leży w pompie paliwa żeby go wyeliminować wyciągnij ją i podłacz na krótko oczywiście tak by pobierała płyn z bańki jeśli będzie śmigać nez zarzutu no to wypadało by zajrzeć w gaźniki :) jeśłi kolejnym razem będzie ci gasnąc zaciągnij ssanie i sprawdź czy się dźwignie dalej :biggrin:

Myślałem właśnie nad pompą szczerze powiedziawszy... Moto jest na wtryskach. Dodam, że problem nie występował na dawnym piecu, teraz nagle po wymianie ... No nic, poczekamy, wymienię w piątek filtr powietrza i świece... Dzięki kolego za odpowiedź!