Skocz do zawartości

Agregat z biedronki

foresst
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

zwykłym wałkiem opierdzielisz ścianę 4x szybciej niż tym kompresorem

piszę to z doświadczenia bo mam w domu typowy warsztatowy kompresor i pistolet malarski do emulsji (z dolnym zbiornikiem jakby to pytał)

po pierwszej ścianie kupiłem wałek

i małą uwaga, przed malowaniem zagruntuj ścianę bo farby pójdzie 2-3 więcej niż potrzeba

i o taką odpowiedz właśnie mi chodziło :)

co do samego malowania wałkiem to wiem o co chodzi :D:D

chciałem się tylko dowiedzieć jak szybko i czy skutecznie maluje takie urządzenie :)

post napisany przez Ciebie rozwiewa moje wątpliwości :D dzięki

Sprzedawalem kiedys takie urzadzenia tylko firmy Wagner byly napewno lepsze jakosciowo niz te biedronki ale ...

Sam nawet jeden agregat dostalem ale go sprzedalem bo do zastososowan w domu jest kiepski . Zbiornik z farba czesto o pojemnosci 2-3 litrow jest bardzo ciezki pomalujesz 15 minut i lapa odpada pozatym jest nieporeczny .

Agregat podaje farbe pod niskim cisnieniem ale pomimo tego wyrzuca jej bardzo duzo dlatego na scianie farba nie rozprowadza sie idealnie gladko tylko zostaje taki lekki baranek .

Wszystko musisz przykryc folia bo inaczej czeka cie wielkie sprzatanie .

Dlugo by pisac o tym wynalazku , nadaje sie do bielenia drzewek albo opierniczyc garaz lub obore w srodku biala farba byle by tylko odswiezone bylo :)

• 2 tygodnie później...