Jania1974 Opublikowano 26 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Witam wszystkich, Mam zamiar kupić Yamahe Virago XV 750 z 82r tylko ma ona słynny problem z rozrusznikiem, co jakiś czas rozrusznik nie zaskakuje, ślizga się. Znalazłem stare posty ale z 2006 w których Pana Tomasz znalazł rozwiązanie tego problemu i rozesłał kilkadziesiąt opisów wraz ze schematami przeróbki. Niestety utracił je i obecnie nie ma możliwości przesłania mi ich i dlatego odświeżam temat może ktoś ma te schematy lub znalazł jakieś inne rozwiązanie problemu.Co o tym myślicie?Rozważam, również wymianę silnika na XV750 z 85r, nie jestem tylko pewien czy będzie pasował? Poniżej zamieszczam cytat wiadomości od Pana Tomasza który przedstawia rozwiązanie problemu: "...wykorzystałem do wymuszenia zesprzęglenia rozrusznikaelektromagnes z jakiegoś samochodu (chyba to była stara Skoda - chodziło oniewielkie rozmiary) zamontowany na górze z lewej strony silnika. Ówelektromagnes poprzez wprowadzoną do obudowy linkę, przesuwał dorobionewidełki, które wciągały koło zębate do zazębienia. Układ działał miniezawodnie przez dwa lata do sprzedaży Virago." Proszę o wskazówki i sugestię,Z góry dziekuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siuryt Opublikowano 29 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 HejkaZnalazłem (chyba) ten oppis ze zdjęciami, podaj jakiś namiar (na PW) to Ci podeślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregorgc Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 HejkaZnalazłem (chyba) ten oppis ze zdjęciami, podaj jakiś namiar (na PW) to Ci podeślęHej.Czy nadal dysponujesz opisem i zdjęciami tego patentu? Potrzebuję się z tym uporać Podeślesz na [email protected]? Z góry dziękuję.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siuryt Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Poszło :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi