Skocz do zawartości

Renault Espace III już nie 3.0 V6 ino 2.0 8V

Rekomendowane odpowiedzi

Hej

Zrobiłem, poskładałem i trzeba sprzedać, zanim ogłoszenie trafi na portale aukcyjne chce wam pokazać i być może ktoś z forumowiczów będzie zainteresowany.

Espace jest jak każdy widzi, wcześniej siedział w nim silnik 3.0 V6 automat dzięki któremu zjadłem zęby i straciłem kupę szmalcu, teraz jest włożony super mocny 2,0 8 V z manualną skrzynią biegów.
Przekładkę robiłem sam, i przy okazji wszystko co miało w zawieszeniu jakikolwiek luz, coś było wybite, zostało wymienione na nowe/używane ale sprawne.

Z wyglądu oprócz znaczka V6 icon_e_smile.gif na drzwiach nie ma oznak że siedział tam kiedykolwiek automat.

nie chcę mi się opisywać co było robione bo każdy na forum może looknąć moje posty i zobaczyć moją walkę ze swapem.

parę danych technicznych, auto jest z 1997 roku, jest 7 foteli, klima do nabicia bo musiałem przy swapie ją rozszczelnić, hamulce przód nówki, tył dzięki temu że był tam silnik V6 został z tarczami także hamowanie o niebo lepsze niż na bębnach.

Gaz jest wbity w dowód, do podłączenia bo mikser z V6 nie pasuje do 2.0 8V, na dniach do podłącze.

w razie pytań 512 913 640

oferta skierowana do NORMALNYCH ludzi którzy rozumieją trud i nakład pracy jaki włożyłem w przekładkę, która wg wykonana została w 100% zgodnie z normami icon_e_smile.gif

Przebiegu nie piszę bo jest o wiele za duży niżeli mu Polacy byśmy chcieli widzieć i ja kogoś razi po oczach i chcę się pochwalić przed szwagrem, rodziną, sąsiadami przebiegiem 150 000km w 17 letnim samochodzie to mogę mu to umożliwić by poprawić swoje EGO.
Cena i przebieg do uzgodnienia icon_e_smile.gif

A tak serio to chciałbym dostać za to autko równe 50 banknotów z Władkiem Jagiełło.
Myślę że to nie jest wygórowana cena, a autko na pewno lepsze niż od handlarza Mirka przywiezione z Niemców z przebiegiem 120 000...
jak się nie podoba to proszę kupić tego :
http://olx.pl/oferta/renault-espace-2-0 ... 4o5gp.html

ten Espace jest jak wino im starsze tym lepsze tzn z mniejszym przebiegiem, w Holandii miał 350 000 teraz 170 000....

Wstawiłem to tak dla porównania...

http://olx.pl/oferta/renault-espace-iii-2-0-8v-lpg-1997r-CID5-ID5sIa1.html#0f23ee45d1

Auto ma hak także idealne do ciągnięcia przyczepki z moto.

Jaj nie będzie bo wszystko zostało przerzucone z 2.0 8V łącznie z wiązką elektryczną silnika,

Nic nie było w wiązce cięte i lutowane, wszystko ładnie pięknie pasowało w kostki i na tym przeróbka instalacji się zakończyła.