Skocz do zawartości

Junak 901 F - Zębatka, Chłodnica, Tuning + Kilka pytań

Grzybu7
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

no możesz dać tą 50z nie wiem ile na tym zyskasz, ale na pewno prędkość maksymalna spadnie. 50 w 4t to największa padaka jaka istnieje, szacunek za to, że jeszcze to trzymasz bo ja już dawno bym to wypieprzył, żeby to przyspieszało w miarę to byś musiał mieć zębatkę wielkości opony, przejedz się na 50 w 2t i porównaj

Jeździłem Simsonem 2t i różnica jest duża w przyśpieszaniu. Ale no cóż teraz już nic nie zrobię bo oddać nie mogę więc będę jeździł trochę :)
Dla tego jak kupie z przodu np. 50z i na przód powiedzmy 13z to powinno to już jakoś przyśpieszać. A co do modułu to gdzie go znajdę? Albo gdzie szukać?

Tak.

BTW

ostatnio regulowałem gaźnik bo jak się nagrzał i np. stałem w korku na 1 lub na luzie to mi gasł i musiałem trzymać go na gazie cały czas. Po wyregulowaniu zaczęło mi strzelać z wydech nie ma żadnych ogni etc. po prostu strzela. I teraz pytanie Czy to wina jest źle wyregulowanego gaźnika że dostaje mało paliwa że jak odkręcę maksymalnie manetkę (do oporu) to go dławi i jak będę dużej ją trzymał to zgaśnie całkowicie czy że co? Dodam że motorower niedawno kupiony więc raczej nie możliwe żeby był zatkany gaźnik bo jeździł dobrze i w ogóle na tamtej regulacji a teraz go dławi. Dziś regulowałem gaźnik i wszystko fajnie chodzi sobie na 1,5k obrotów śrubka od mieszanki paliwowo-powietrznej wykręcona jest prawie o 2 obroty.