MarcinMalinaPL Opublikowano 10 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Ktoś poleca jakiś dobry tłumik do aprili rs 50 z 2004?Chciałbym by jakoś bardziej groźnie brzmiała , niż pierdziała.Z góry dziękuje za pomoc. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinMalinaPL Opublikowano 19 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Chciałbym w motocyklu uzyskać bardziej zbliżony dźwięk pod motocykl większej pojemności niż pod pierdzawkę jaką jest. Czy da się to zrobić? A po 2 chciałem się zapytać czy dyfuzor przeszkadza w uzyskaniu takiego dźwięku. Czy mam go wywalić czy zostawić? Co się stanie jeśli go wywalę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DK Motocykle Opublikowano 24 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 Dyfuzor jest bardzo istotny przy silnikach 2t, spróbuj go "wywalić" i odpal. Poza tym nie wiem czego oczekujesz ale jak myślisz że za pomocą tłumika zrobisz z 50ccm sześćsetę to raczej nie jest to możliwe :) Cytuj Największy w Zielonej Górze Sklep motocyklowy - DK Motocykle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostasz Opublikowano 25 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 RS 50 nawet z Arrowem będzie pierdziawką, pomagają patenty typu wkładanie wełny mineralnej i nawiercanie dziurek przy końcówce, ale to trzeba miec obcykane i wytestowane na konkretnym motocyklu żeby odniosło jakiś efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinMalinaPL Opublikowano 13 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 Eh..szkoda z deka nie chciałbym od razu uzyskać odgłosu 600 ale żeby chociaż żeby nie była taką pierdziawką i miała potężniejszy głos.Mój kolega wspominał że można naciąć dyfuzor wywalić to co jest w środku i zaspawać i to jakiś efekt dźwiękowy daje o to co mi chodzi + daje jakiś tam wzrost mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DK Motocykle Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 wzrost mocy przy wybebeszeniu dyfuzora? Nie do końca, poczytaj sobie dokładnie o dyfuzorze w 2T http://www.scigacz.pl/Silnik,dwusuwowy,jak,to,dziala,12269.html Cytuj Największy w Zielonej Górze Sklep motocyklowy - DK Motocykle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi