Skocz do zawartości

Cylinder Airsal Sport 70cc czy Airsal Tech Racing 70 ?

m3fistoo
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Na wstępie dodam, że wiem są bardzo podobne tematy ale nie odpowiadają na każde moje pytanie :P
1. Który cylinder będzie lepszy pod względem wytrzymałości nie nowej mocy? (Tylko wolałbym bez wymiany wała itd...)
Nastawiłem się na ten cylinder: Airsal Sport 70cc (Mam już wydech WYDECH)
W chwili obecnej mam szlifowany cylinder i tłok w którym się zrobiła dziura po 750km na dotarciu kiedy jechałem max 8k obrotów.
Ale przejdźmy do sedna
2. Czy ten wydech będzie dobrze współgrał z cylkiem?
3. Czy muszę wymieniać gaźnik? Czy wystarczy samą dyszę?
4. Co muszę zmienić oprócz tego co podałem wyżej?
5. Czy cylinder z 1 pierścieniem bardzo różni się od 2?

Nie wiem co to to jest ten Airsal Tech Racing, ale miałem w Sendzie Airsal Sport 70 cc i byłem zadowolony. Jeżeli już przerabiasz 50 na 70, to rób to porządnie. Wydech i cylinder masz, do tego jeszcze odpowiedni gaźnik i tego "wała" to też wypadałoby zmienić na nowy (albo przynajmniej obejrzeć), bo Bozia tylko wie ile pociągnie oryginalny, skoro wypaliło Ci dziurę w tłoku. Cylinder z jednym/dwoma pierścieniami w tym przypadku nie czyni ogromnej różnicy, ale teoretycznie jeden pierścień daje większe osiągi, a zmniejsza żywotność. Zalecałbym poczytanie trochę o docieraniu, bo kręcenie do max. 8k obrotów to nie jest cała/żadna filozofia docierania .

BTW. odradzam takie przeróbki, bo jeszcze któregoś dnia w kogoś wycedzisz albo ktoś w Ciebie przyłoży i kasy z ubezpieczalni nie zobaczysz.

Edytowane przez VinAlucard

"Generalnie rzecz biorąc, zdejmuję linkę tylko w niedzielę jak idę do kościoła..."