m3fistoo Opublikowano 4 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 Na wstępie dodam, że wiem są bardzo podobne tematy ale nie odpowiadają na każde moje pytanie :P 1. Który cylinder będzie lepszy pod względem wytrzymałości nie nowej mocy? (Tylko wolałbym bez wymiany wała itd...)Nastawiłem się na ten cylinder: Airsal Sport 70cc (Mam już wydech WYDECH) W chwili obecnej mam szlifowany cylinder i tłok w którym się zrobiła dziura po 750km na dotarciu kiedy jechałem max 8k obrotów. Ale przejdźmy do sedna 2. Czy ten wydech będzie dobrze współgrał z cylkiem? 3. Czy muszę wymieniać gaźnik? Czy wystarczy samą dyszę? 4. Co muszę zmienić oprócz tego co podałem wyżej? 5. Czy cylinder z 1 pierścieniem bardzo różni się od 2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VinAlucard Opublikowano 12 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 (edytowane) Nie wiem co to to jest ten Airsal Tech Racing, ale miałem w Sendzie Airsal Sport 70 cc i byłem zadowolony. Jeżeli już przerabiasz 50 na 70, to rób to porządnie. Wydech i cylinder masz, do tego jeszcze odpowiedni gaźnik i tego "wała" to też wypadałoby zmienić na nowy (albo przynajmniej obejrzeć), bo Bozia tylko wie ile pociągnie oryginalny, skoro wypaliło Ci dziurę w tłoku. Cylinder z jednym/dwoma pierścieniami w tym przypadku nie czyni ogromnej różnicy, ale teoretycznie jeden pierścień daje większe osiągi, a zmniejsza żywotność. Zalecałbym poczytanie trochę o docieraniu, bo kręcenie do max. 8k obrotów to nie jest cała/żadna filozofia docierania . BTW. odradzam takie przeróbki, bo jeszcze któregoś dnia w kogoś wycedzisz albo ktoś w Ciebie przyłoży i kasy z ubezpieczalni nie zobaczysz. Edytowane 12 Maja 2014 przez VinAlucard Cytuj "Generalnie rzecz biorąc, zdejmuję linkę tylko w niedzielę jak idę do kościoła..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi