Adrianm Opublikowano 28 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Witam. :biggrin: Jestem nowym użytkownikiem forum, oraz początkującym motocyklistą.Posiadam motocykl Honda CB 250 Night Hawk. :) W związku, iż sezon motocyklowy nadchodzi wielkimi krokami postanowiłem wymienić opony w mojej Hondzie.Producent zaleca założenie opony przedniej 90/100-18 54S. Bardzo trudno znaleźć taki rozmiar 90/100. Bo jeśli już znalazłem to zazwyczaj są to opony motocrossowe lub używane.Ja chcę kupić tylko i wyłącznie nową.Dużo więcej na naszym rynku jest opon zbliżonych wymiarami do mojej o rozmiarach: 90/90 lub 100/90.Więc czy mogę założyć w miejsce starej opony (90/100) nową przykładowo 100/90? Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 28 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Czyli opony sa ale beżnik Ci nie pasuje :d Np.http://www.topgumy.pl/product-pol-1198-Pirelli-City-Demon-90-100-18-54S-TL-.html Jesli zakładasz inny rozmiar to nie zakładaj szerszej lub węższej , może być niższa lub wyższa - wtedy nie zmienisz sztucznie jej geometrii zmieniając jednoczesnie właściwości trakcyjne . Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrianm Opublikowano 30 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Czyli opony sa ale beżnik Ci nie pasuje :DNp.http://www.topgumy.pl/product-pol-1198-Pirelli-City-Demon-90-100-18-54S-TL-.html Jesli zakładasz inny rozmiar to nie zakładaj szerszej lub węższej , może być niższa lub wyższa - wtedy nie zmienisz sztucznie jej geometrii zmieniając jednoczesnie właściwości trakcyjne . Tak dokładnie opony są ale bieżnik nie pasuje, ale opona pod linkiem, który podesłałeś jest jak najbardziej OK i spełnia moje oczekiwania.Czyli z tego co piszesz najważniejsze, żeby nie zmieniać pierwszego parametru, czyli np. może być 90/90 lub 90/80 ale już 100/90 lub 100/100 lepiej nie. Dziękuję za pomoc i pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi