Skocz do zawartości

WSK 175 problem z paliwem

Mateusz175
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam dziwny problem z wsk 175, a mianowicie kupiłem wsk nie na chodzie, problem w tym ,że nie chce zasysać paliwa. Czytałem różne tematy o tym ale w żadnym nie znalazłem odpowiedzi. Wymieniłem już pierścienie, kompresja jest bardzo bobra, wymieniłem 2 simeringi wału, uszczelniłem silikonem łączenia gaznik - cylinder, przeczyściłem dokładnie gaznik, robiłem to kilkakrotnie, ustawiłem zapłon na 4mm przed GMP. Przytykałem gaznik od strony filtra powierza i kręciłem silnikiem na otwartej przepustnicy i ssanie nie było odczuwalne. Dodam że po wlaniu benzyny przez króciec gaznik prosto do skrzyni korbowej moto odpala i chodzi bardzo dobrze aż nie skończy się paliwo które wlałem. Po zgaśnięciu świeca jest sucha i ma jasnobrązowy kolor. Proszę o pomoc co mógłbym jeszcze sprawdzić lub wymienić. Skończyły mi się już pomysły co to może być :sad: . Jeżeli to w czymś pomoże to poprzedni właściciel mówił że wsk zaczęła ciężko odpalać aż w końcu nie odpalała wcale i tak ją sprzedał.

Co to znaczy "czyściłem gaźnik"? Z zewnątrz?

Czy rozkręciłeś go i wyczyściłeś dysze, komorę pływaka, ustawiałeś pływak jak pisze Ziuteek itd? Bo z tego co opisujesz to WSK nie dostaje paliwa i przyczyny szukałbym w gaźniku, ewentualnie w szczelności dolotu do cylindra.

<<=== BORN TO RIDE ===>>

Gaznik rozebralem w drobny mak i dokładnie wyczyscilem, nie wiem jak ustawic poziom w tym gazniku ale paliwo dociera do gaznika na 100% mogli byscie napisać jak ustawic poziom w tym gazniku ? Pierwszy raz mam do czynienia z wsk

Dolot do cylindra uszczelniony uszczelkami i sylikonem dodatkowo. Mam wolny gaznik od ETZ 250 i myślałem żeby dorobić króciec i wpasować ten gaznik i zobaczyć czy będzie to wtedy chodziło, co o tym myślicie ? Niestety w mojej okolicy nie ma żadnej wsk od której mógłbym podmienić gaznik, stąd też ten pomsł z gaznikiem ETZ

Mam takie pytanie, czy jak nakrętka przepustnicy jest krzywo przykręcona i jest tam nieszczelność to ma to wpływ na zasysanie czy nie ?

U mnie jest uszkodzony gwint na tej nakrętce i na gazniku i jest tam nieszczelność, myślalem ze moze to jest przyczyną

Moze byc przyczyną zmęczony życiem gaznik ? Czy gdyby gaznik był wyeksploatowany to silnik by odpalał ?