pitbull73 Opublikowano 1 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2014 o następny chętny motocyklista, bardzo dobrze. Czyli wyjazd mógł by się odbyć około 10 maja z tego wychodzi, bo muszę załatwić sobie wolne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitbull73 Opublikowano 2 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 paszport mi się skończył, trzeba wyrobić 140 zeta. A ogólnie ma ktoś jakieś nowe wieści? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbynek_74 Opublikowano 2 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Marcon, a czy ja mówiłem, że Cię nie zabiorę??? Witaj w "zespole"!!! Odnośnie wymaganych dokumentów: paszport musi być, do tego zielona karta, można (jak ktoś zapomni) kupić na granicy, ale to duuużo więcej kosztuje...Zrobiłem małą korektę trasy, proponuję wyjazd w piątek 7 maja w godzinach popołudniowych i pierwszy nocleg nie w Czechach, tylko przed granicą w Polsce w Jastrzębiu Zdrój, mam tam przyjaciół, którzy mogą nas przenocować. Będzie o jeden nocleg taniej... Natomiast w sobotę czekała by nas dłuższa przejażdżka już do Chorwacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigboykr Opublikowano 2 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Się Wam tylko wtrącę: do Chorwacji, Bośni, Czarnogóry i Serbii NIE potrzeba paszportu.Byliśmy w 2013 w weekend majowy i Konrad BEZ paszportu nie miał żadnych problemów, czy nawet pytań, na jakiejkolwiek granicy.Co do zielonej karty. Sprawdzali tylko w Bośni. ale to w sumie tak sprawdzali, że ja się kapnąłem dopiero później, że dwukrotnie dałem im do wglądu zieloną kartę od roku nieważną ;)Nie wiem jak z paszportem do Kosowa. Cytuj http://bigboykr.blogspot.com/ się powoli uzupełnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbynek_74 Opublikowano 2 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Ja byłem w BiH i paszport chcieli, zieloną kartę też sprawdzali...Kumpel musiał na granicy na auto dokupować, kosztowało go to 100 euro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitbull73 Opublikowano 2 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 czyli od 7 maja trzeba mieć wolne, pewnie 10 dni wolnego wystarczy?7 maja to środa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbynek_74 Opublikowano 2 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Sorki Pitbull, oczywiście 9 maja... Powrót w niedzielę 18 lub poniedziałek 19... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigboykr Opublikowano 2 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Ja byłem w BiH i paszport chcieli, zieloną kartę też sprawdzali...Kumpel musiał na granicy na auto dokupować, kosztowało go to 100 euro...Zielona Karta tak. paszport wołają, ale wystarczy dać im Dowód Osobisty i jest ok. Cytuj http://bigboykr.blogspot.com/ się powoli uzupełnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitbull73 Opublikowano 2 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 lepiej mieć to i to dla spokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipr Opublikowano 2 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Cześć Też byłem kilka razy w Chorwacji, Czarnogórze i Bośni. Zawsze wystarczał dowód osobisty (nawet w Albanii z tego co kojarzę. Odnośnie zielonej karty to raz wołają raz nie, więc warto mieć żeby nie kupować na granicy. Pozdr.F. Cytuj https://www.facebook.com/EASRacingTeam/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbynek_74 Opublikowano 3 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Witam.Zmodernizowałam nieco trasę:W-Wa - Jastrzębie Zdrój (nocleg) - Rijeka (nocleg) - Zadar (nocleg) - Omiś (2 noclegi) - Dubrownik (nocleg) - Petrowac lub Budwa (2 noclegi) - Sarajewo - Budapeszt - Eger - W-wa.Noclegi oczywiście w tych msc. lub okolicach, okolice Omiśia z wypadem bez bagaży do Mostaru, Medzjugorie, noclegi w Czarnogórze - pojeżdżenie troszkę po okolicy. Wyszło mi około 3900 -4000 km. I teraz koszty:- paliwo (spalanie 6/100, cena uśredniona 5,70 zł/l) - 1.300,- winiety - 200,- noclegi (4 - Chorwacja, 2 - Czarnogóra, 1 - Węgry (okolice Egeru) i jeden darmowy w Polsce - 500,- wyżywienie, napoje, inne (oczywiście w zależności o osoby, przyjąłem 100 od głowy na dzień) - 900. Razem około 2.900 zł na głowę. Czekam na uwagi.Pozdr.Chorwacja oczywiście 5 noclegów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitbull73 Opublikowano 3 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 dobrze że przybliżyłeś koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcon Opublikowano 3 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 https://goo.gl/maps/A1F5c Dla mnie bomba.w Rijece to nas d.. będzie bolała :biggrin:Tylko ten 9 maja mnie niepokoi, planowałem tego dnia wrócić z wypadu francuskiego - muszę coś poprzestawiać, ale to mój problem - dajcie mi kilka dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbynek_74 Opublikowano 3 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Witaj Marcon.Możemy wyjechać np. 10 i wrócić 19 w poniedziałek, problemem jest 21 w środę, gdzie rano musze być w W-wie. Jak będziesz jechał, poczekamy na Ciebie, nie wiem co na to Pitbull??? W załączonej mapce dalej małego byka - jechalibyśmy w chorwacji nie autostradą, a od msc. Senj przez Starigrad, Zadar, Sibenik, itd., Magistralą Adriatycką aż do samego Dubrownika... A propo bolącej d...Możemy zamiast nocować u moich w Jastrzębiu, lecieć dale i przespać się np. przed granicą z Austrią w Mikulovie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitbull73 Opublikowano 4 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 (edytowane) ja to wolał bym już nie przestawiać daty wyjazdu, wolał bym 9 maja jak wcześniej ustalonobo już o urlop złożyłem z datą od 9 maja. Edytowane 10 Marca 2014 przez _Monter_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi