Pawel K Opublikowano 12 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 WitamPlanuje w terminie 1-9 lipca wypad do Legolandu w Billund. Mój Pasażer to 11 syn, który wytypował główny cel podróży. Raz już był w Legolandzie samolotem. Chcemy powtórzyć wyprawę na motorze póki jest jeszcze zainteresowany tą atrakcją i wspólnymi podróżami ze starym. Termin jest sztywny z racji planowania urlopów, rezerwacji promu i noclegów. Trasa nocnym Promem z Gdyni do Karlskrony, potem już 550 km do celu rozłożone na dwa dni (zwiedzanie Kopenhagi).2 dni w Legolandzie i reszta na zwiedzanie Danii lub Szwecji w miarę chęci. Spanie pod namiotem na polach kempingowych. Koszt: Prom, noclegi, opłaty za mosty, wejściówki do Legolandu 3 tyś PLN do tego dojdzie pewnie z 1 tyś na inne atrakcje i jedzenie. Taniej byłoby przez Niemcy, ale nie chcę chłopaka zamęczyć tyloma kilometrami po autostradach. Wolę spokojne Szwecko-Duńskie drogi do wyprawy z dzieckiem. Gdyby ktoś był zainteresowany przyłączeniem się mogę podesłać plan wyprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pancur Opublikowano 12 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Lubi moknąć i marznąć ? Dorosły w miare wie na co sie pisze u dzieciaków rządzą emocje a potem...nie zawsze da sie wymiksować bez strat. Cytuj https://www.facebook.com/Motocykleradom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtas77 Opublikowano 20 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Ciekawa propozycja! Moj syn tez ma 11, muszę to przemyslec choc trudno bedzie bo corka bedzie poszkodowana i zezlosci sie na tatusia :angry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel K Opublikowano 21 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Wygląda że wypad nie będzie samotny. Przyłącza się znajomego z Trójmiasta też z 11 latkiem.Cieszy mnie to bo w kilka osób zawsze raźniej a młody będzie miał też towarzystwo w swoim wieku. Wojtas przemyśl sprawę jest jeszcze czas. Ja planuję i rezerwuję sobie większość już teraz, bo wiosną nie będę miał czasu.Wyjazd ma być na luzie. Będziemy jeździć z podopiecznymi więc bez żadnych szaleństw dotyczących prędkości przelotowych. Pancur może masz i racje muszę sprawdzić średnie temperatury w nocy. Co prawda byłem już dwa razy w Skandynawii, ale zawsze nocowałem w budynkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigboykr Opublikowano 21 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Przy okazji podpytam. Masz namiary na jakiś fajny camping w okolicach Legolandu? Wybieram się w tym roku z rodziną na małą objazdówkę Skandynawii (niestety autem) i wracając chcemy zahaczyć właśnie o Legoland. Cytuj http://bigboykr.blogspot.com/ się powoli uzupełnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel K Opublikowano 25 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Co do campingu. Proponuję nocleg w Legoland Village. Na piechotkę od Legolandu, warunki, campingowe dobre. Do dyspozycji łazienki, pralki, wyposażona kuchnia dla camperowiczów. 2 lata temu nocowałem tam na pokoju. Obejrzeliśmy sobie cały camping i zdecydowałem że tym razem też się tam zatrzymujemy. Ceny pod camping nie zawyżane z racji tego że leży obok Legolandu. Ofertę mają zróżnicowaną, domki, namioty, bungalowy. Stronkę mają trochę dziwną i zajmuje czasu znalezienie właściwej oferty. Maja także hotelową stołówkę, ale ceny obiadokolacji wychodziły po 80zł/osobę więc wygrywała kuchnia i gotowanie we własnym zakresie. Tylko trzeba pobrać sobie naczynia w recepcji.Dodatkowe zalety, leży obok Lalandii, też można z rodziną spędzić trochę czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigboykr Opublikowano 25 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 dzięki za info. Zobaczymy jak się dalej potoczy. Jadę i tak "w ciemno" bez żadnych rezerwacji, bo nie wiem, co nam wpadnie do głowy po drodze :) Cytuj http://bigboykr.blogspot.com/ się powoli uzupełnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtas77 Opublikowano 26 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 pawel przemysle powaznie twoja oferte, jak cos bede pisal na privmamy duzo czasu jeszcze ale corka i zona moga miec inne plany wiec nie obiecuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi