Robert von Berlin Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Postanowilem jechac w bulgarskie gory i na albanskie wybrzeze wrzesniem roku 2014. 2-3 tygodnie. Troche chce polazic po gorach, pozniej zas chcialbym posmakowac Albanii od kuchni. Trasa bez nawigacji, z namiotem, koczowniczo. Male wyjatki sa przewidziane. Zapraszam harcerzy i innych przebierancow ze scyzorykiem w kieszeni, podroznikow, nie turystow! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foresst Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Robercie mój drogi ;) wrzesień to sztywny termin ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert von Berlin Opublikowano 28 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Wiedzialem, ze sie pierwszy odezwiesz :) Wrzesnien raczej sztywno (koncem sierpnia ewentualnie). Nie jade juz na poludnie srodkiem lata. "Dalem" sie raz namowic i mi styka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foresst Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Hehe no to się miniemy ;)Byłem w Albanii w 2013 i było spoko, chaos na drogach i fatalna nawierzchnia :) Trochę ciężko o znalezienie słodkich zbiorników wody żeby namiot rozbić ale ceny kwater są niskie więc jest spoko, a poza tym my byliśmy na wybrzeżu, nie wiem jak w głębi lądu.W tym roku planuję przejechać jeszcze raz przez Transalpinę i Transfagaraską, później na trochę do Bułgarii i Serbii, z Serbii jak się uda to do Albanii i z Vlore promem do Włoszech powrót do Polski przez Alpy ;) zobaczymy co z tego wyjdzie ale mam nadzieje że wszystko się uda ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wajzer Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Hej Robert! Pisz mnie na listę rezerwową. Chętnie wyskoczę na niskobudrzetówkę. Tylko z tymi górami będzie u mnie krucho, mam jeszcze problem z prawym napędem (śruby, zwłaszcza przy kolanie dają popalić) :) Ale Albański plażing jak najbardziej mi odpowiada :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert von Berlin Opublikowano 29 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Hej Robert! Pisz mnie na listę rezerwową. Chętnie wyskoczę na niskobudrzetówkę. Tylko z tymi górami będzie u mnie krucho, mam jeszcze problem z prawym napędem (śruby, zwłaszcza przy kolanie dają popalić) :) Ale Albański plażing jak najbardziej mi odpowiada :biggrin: Z toba chetnie sie wybiore. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wajzer Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 A masz już jakiś zarys trasy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foresst Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 że też urlopu nie dostanę :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
autowilk legnica Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 HEJ ciekawa opcja - albanie zjechałem juz chyba cała byłem tam juz kilka razy a bulgarskie góry to chyba ciekawe miejsce - ale w albani faktycznie lepiej odpuscic sobie namiot ( na mojej stronie masz kilka reportazy z moich wyjazdów do Albanii www.autowilk.pl) do Berlina z legnicy blisko moze ... pozdrawiam WILK A TU MASZ ALBANSKĄ DROGE to chyba jedyny kraj gdzie jezdze bez kasku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foresst Opublikowano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 HEJciekawa opcja - albanie zjechałem juz chyba cała byłem tam juz kilka razy a bulgarskie góry to chyba ciekawe miejsce - ale w albani faktycznie lepiej odpuscic sobie namiot ( na mojej stronie masz kilka reportazy z moich wyjazdów do Albaniiwww.autowilk.pl)do Berlina z legnicy blisko moze ...pozdrawiam WILK A TU MASZ ALBANSKĄ DROGE to chyba jedyny kraj gdzie jezdze bez kaskuBez kasku bym się bał tam jeździć :D cały czas pamiętam te wszystkie mercedesy wyprzedzające nas z prędkością dochodzącą do 200km/h i wpychające się między nas, a auta jadące z naprzeciwka ;D Uważam że trzeba mieć oczy dookoła głowy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert von Berlin Opublikowano 10 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 A masz już jakiś zarys trasy? Oczywiscie: jedziemy z polnocy na poludnie i po okolo 2 tygodniach w kierunku przeciwnym. Berlin - Sofia - Sarande - Czarnogora i jakos nazad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wajzer Opublikowano 10 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Noooo, to prawdziwy zarys, lepszego być nie może :rolleyes: Mam nadzieję że masz chociaż troszkę dokładniejszy plan byśmy się zjechali do kupy przed Sofią :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbl-75 Opublikowano 9 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Postanowilem jechac w bulgarskie gory i na albanskie wybrzeze wrzesniem roku 2014. 2-3 tygodnie. Troche chce polazic po gorach, pozniej zas chcialbym posmakowac Albanii od kuchni. Trasa bez nawigacji, z namiotem, koczowniczo. Male wyjatki sa przewidziane. Zapraszam harcerzy i innych przebierancow ze scyzorykiem w kieszeni, podroznikow, nie turystow! Bułagarskie góry brzmi nieźle... Albania od kuchni też nie gorzej... :-)Scyzoryk mam, duszę podróżnika (a nie turysty :-)) też mam, trudy koczowniczych wypraw też nie są mi obce, więc jak czytam to widzę, że to może być coś dla mnie.... :-) Napisz proszę coś więcej na temat formy wyprawy, tj. czy celem jest by jak najwięcej objechać, czy raczej dojechać w fajne miejsca i tam łapać klimaty, a jak będzie fajnie to zostać w ciekawym miejscu dzień, czy dwa i cieszyć się chwilą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wajzer Opublikowano 9 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Na odpowiedź Roberta szybko nielicz, on rzadko tu zagląda. Ale jeżeli jest na ten wyjazd przeznaczone 3 tygodnie, to ja myśle że to będzie luz z postojami po 2 dni. :) Na pewno nie będzie to jazda by nabić kilometry :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert von Berlin Opublikowano 10 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Napisz proszę coś więcej na temat formy wyprawy, tj. czy celem jest by jak najwięcej objechać, czy raczej dojechać w fajne miejsca i tam łapać klimaty, a jak będzie fajnie to zostać w ciekawym miejscu dzień, czy dwa i cieszyć się chwilą.Zadnego parcia na dystans czy cele podrozy. Zadnych przewodnikow i kurczowego trzymania sie trasy. Intuicja, rozmowy z ludzmi i otwarte oczy i glowy. Procz gor w Bulgarii i plaz w Albanii / Czarnogorze nie zakladam innych stalych punktow programu. O pogodzie gadalem juz z gora a reszta bedzie dobrze, a nawet jeszcze dobrzej :) Na odpowiedź Roberta szybko nieliczOszczednie gospodarujesz prawda :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi