Cyckirjusz Opublikowano 25 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 Witam! Mam 14 lat i chcę zrobić remont silnika w Yamaha DT 80 z 1989r. Chcę kupić drugi silnik Yamahy DT i nauczyć się składać i rozkładać taki silnik zanim wezmę się za ten sprawny. Pytanie brzmi: Czy trudno jest się nauczyć taki silnik składać? Czy sobie poradzę, a jeśli nie to ile mechanik z serwisu może wziąć za zrobienie dla mnie tego silnika? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Chcę kupić drugi silnik Yamahy DT i nauczyć się składać i rozkładać taki silnik Koszt zakupu drugiego silnika będzie podobny do ceny remontu wykonanego przez mechanika znającego się na rzeczy. zanim wezmę się za ten sprawny sprawnego silnika się nie rozkręca bo nie ma takiej potrzeby Czy trudno jest się nauczyć taki silnik składać? Czy sobie poradzę Wszystkiego idzie się nauczyć,ale trzeba do tego czasu, a Ty masz go sporo przed sobą.Na początek przygody z mechaniką motocyklową polecam nabycie wiedzy teoretycznej a dopiero później praktycznej Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyckirjusz Opublikowano 26 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Ten sprawny stoi nieużywany od trzech lat i chciałem go sprawdzić, a inne pytanie czy coś się stanie jeśli zamiast mieszanki wleje do niego czystą benzynę? Ta Yamaha to jest 2-suw prawda? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damka Opublikowano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Tak, zatrze się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi