Turbo82 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Czy ktoś z Was orientuje się czy silnik z Suzuki GN250 lub GZ250 pasuje do ramy DR125?Podobno cylindry są trochę inne, dekle silnika no i skrzynia w choperze jest "piątka" a w enduro "szóstka".Jednak interesuje mnie czy silnik z GN250 zmieści sie w ramę DR125 i czy mocowania są takie same (lub bardzo podobne do ewentualnego przerobienia).Pytam, ponieważ padła mi głowica w DR125, urwany zawór narobił sporych szkód, a na allegro jest do kupienia silnik z GN250 (trochę drogi) no i zacząłem sie zastanawiać.http://allegro.pl/suzuki-gn-250-silnik-14200km-i3869416433.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Jeśli już silnik wejdzie :dry: , to co z osprzętem typu gaźnik,moduł i reszta elektryki ? Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turbo82 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 No gaźnik i moduł też muszą być z GN250, ale to nie problem bo są łatwo dostępne. Chodzi o samą możliwość włożenia silnika do ramy bez większych przeróbek mocowań i innych elementów (poza wymienionym modułem i gaźnikiem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi