Darek Warmia-Mazury Opublikowano 24 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 (edytowane) "...montuje się je między cylinder a kolanko kolektora wydechowego co powoduje lepsze doprężenie silnika, zwiększa moc, nie zmienia barwy dźwięku motocykla.Montowane głównie przy pustych wydechach..." Witam...czy ktoś ma taką strumienicę założoną u siebie ??? Wady ??? Zalety ??? Z góry dzięki :) Link : http://www.kuryakyn.com/Products/1278/Torque-Cones Edytowane 24 Września 2013 przez Darek Warmia-Mazury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
streng9 Opublikowano 24 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Takie strumienice stosuje się przy pustych wydechach, aby osiągnąć dokładnie to co napisałeś, a co się wcześniej utraciło przez "wyprucie" wydechów ;) Trudno mi powiedzieć na ile te strumienice ratują sytuację, natomiast stosowanie ich przy innych niż puste wydechach raczej mija się z celem. Cytuj <span style='color: rgb(128,0,0)'>Absens carens</span> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Warmia-Mazury Opublikowano 28 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 (edytowane) Takie strumienice stosuje się przy pustych wydechach, aby osiągnąć dokładnie to co napisałeś, a co się wcześniej utraciło przez "wyprucie" wydechów ;)Trudno mi powiedzieć na ile te strumienice ratują sytuację, natomiast stosowanie ich przy innych niż puste wydechach raczej mija się z celem. Dzięki streng 9 :) A tak ogólnie to..."mały talent w temacie"...ponad 130 wejść i tylko jedna odpowiedz :( !!! Edytowane 28 Września 2013 przez Darek Warmia-Mazury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
streng9 Opublikowano 28 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 Nie wiem czy ktoś, nawet jeśli ma zamontowaną taką strumienicę, będzie w stanie wymienić jej wady i zalety. Trzeba by to jakoś konkretnie zbadać, a tego raczej nikt nie robi. Może na hamowni dałoby się zauważyć jakieś różnice w przebiegu krzywej AFR. W innym wypadku mogą to być jedynie bardzo subietkywne odczucia (jeśli zmiana w ogóle jest wyczuwalna ;) ), a do tego jeszcze zniekształcone efektem "placebo". Cytuj <span style='color: rgb(128,0,0)'>Absens carens</span> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Warmia-Mazury Opublikowano 28 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 Może nawet nie wiedzą , że mają coś takiego...no bo niby skąd . Dzisiaj zakładam je u siebie.Dam znać jak coś "ciekawego" zauważę...:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek hd Opublikowano 29 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 witam. mam u siebie strumienice, daja poczucie zwiekszionej mocy i dzwieku .. :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi