Tyberianx Opublikowano 15 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 Witam. Mam problem z motocyklem, a mianowicie HONDĄ CBR 600RR 2007r. USA. Po zimowaniu motocykl tracił moc najczęściej przy 8tyś obrotów, nie zależnie od zapiętego biegu. Po odkręceniu manetki rozpędzał się jak powinien i przy 8tyś następował spadek mocy. Od tego momentu praktycznie nie przyśpieszał, podszarpywał, jakby jechał na odcinie. Wtedy vmax to było 180! i potrzebowałem naprawdę długiej prostej.Czyściłem filtr powietrza K&N, filtr paliwa, wymieniłem pompę paliwa, przejrzałem świece, zawór exup, wyczyściłem zbiornik paliwa. Dopiero wymiana wtrysków pomogła. Niestety problem się powtórzył. Jechałem ok 160 na 6 biegu, odkręciłem manetkę i przy 180 uiderzyłem kaskiem w bak... Teraz tą granicą jest 10-11tyś.Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jamello Opublikowano 16 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 Witaj, jedynie co można Ci doradzić to podpiąć go pod komputer i zdiagnozować.. Niestety to nie jest gaźnikowiec i wiele samemu nie zrobisz..Wina może leżeć po stronie komputera, ale dla pewności podpiąłbym i zdiagnozował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 19 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 Nic nie miga podejżanie na wyświetlaczu? Kontrolka FI etc... Cytuj Moto Psycho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tyberianx Opublikowano 19 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 Nic nie miga, wszystko wygląda normalnie. Najdziwniejsze jest to, że czasem łapie przy 8tyś, przy 10tyś, czasem przy 13tyś. Ostatnio wyjechałem i przycinał się przy 7-8tyś, zrobiłem ok 30 km. zgasiłem, odczekałem 5 minut i w drodze powrotnej łapało przy 10tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi