anulka Opublikowano 15 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 Witajcie.Pisałam króciutko o śmiertelnym wypadku mojego kolegi w okolicach Gdańska. Kolega jechał na prostej drodze, z naprzeciwka jechał samochód osobowy, który nagle skręcił w lewo zajeźdżajac mu drogę. Policja nawet nie stwierdziła śladów hamowania, a na liczniku znacznie nadmierną prędkość. Oczywiście komentarze standardowe, a ten licznik sobie ubzdurali wszyscy w koło.Kolega zostawił dwoje dzieci, kredyt na samochód, motocykl (!) i zagrożenie, że ranna z samochodu moze pozwać rodzinę z powództwa cywilnego, bo ranna w samochodzie została odwieziona helikopterem na oddział ratownictwa medycznego. Przeżyła.Pilnie poszukujemy prawnika, który ma doświadczenie w sprawach motocyklowych. Znamy ludzi z Warszawy, ale nie sądzimy, że będą chcieli prowadzić sprawę w gadnsku.Prosze pilnie o pomoc!Anulka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 24 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 (edytowane) Wysłałem PW.A ten na górze to chyba jakiś naganiacz, 15 września rozpoczęcie tematu a 18 września zarejestrowany. Edytowane 24 Września 2013 przez WLD_Wlodi Cytuj www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnLex Opublikowano 3 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 Witajcie.Pisałam króciutko o śmiertelnym wypadku mojego kolegi w okolicach Gdańska. Kolega jechał na prostej drodze, z naprzeciwka jechał samochód osobowy, który nagle skręcił w lewo zajeźdżajac mu drogę. Policja nawet nie stwierdziła śladów hamowania, a na liczniku znacznie nadmierną prędkość. Oczywiście komentarze standardowe, a ten licznik sobie ubzdurali wszyscy w koło.Kolega zostawił dwoje dzieci, kredyt na samochód, motocykl (!) i zagrożenie, że ranna z samochodu moze pozwać rodzinę z powództwa cywilnego, bo ranna w samochodzie została odwieziona helikopterem na oddział ratownictwa medycznego. Przeżyła.Pilnie poszukujemy prawnika, który ma doświadczenie w sprawach motocyklowych. Znamy ludzi z Warszawy, ale nie sądzimy, że będą chcieli prowadzić sprawę w gadnsku.Prosze pilnie o pomoc!Anulka Proponuję ewentualnie, aby ktoś z najbliższej rodziny (żona, rodzice - o ile są na siłach) mocno zaangażowali się w postępowanie przygotowawcze. Jako strony mają prawo wglądu w akta postępowania, wykonywania kserokopii dokumentów itp. Angażowanie się w sprawie pozowli im na bieżace ocenianie w którą stronę zmierza postępowanie tj. akt oskarżenia / umorzenie. Jako strona będą mogli zgłaszać wnioski dowodowe, składać uwagi do opinii biegłych itp. Może okazać się, że angażowanie prawnika na tym etapie nie będzie potrzebne. Oszczędność na kosztach. Co do ewentualnego pozwu drugiej uczestniczki to od tego jest polisa OC motocykla. Jeśli jej nie było roszczenia przejmie UFG. Sprawdzić czy kredyt był ubezpieczony, czy zmarły miał ubezpieczenie NNW motocykla, NNW pracowniczne, ubezpieczenie NNW przy koncie bakowym, mieszkaniu. W przypadku pytań proszę pisać, pomogę na ile będę mógł. Cytuj Kancelaria Prawna AnLex - Odszkodowania Powypadkowehttp://www.kancelariaanlex.pl/tel. 721 401 000 lub 22 613 33 72 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mietekw Opublikowano 6 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Warto wybrać firmę, któa jest polecana w regionie i ceni się dobrą renomą. Warto by była to firma, któa specjalizuje się w odszkodowaniach po wypadku. Zwykli prawnicy mogą nie mieć wystarczającego doświadczenia w takich sprawach. Cytuj http://www.midaslex.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi