easyrider89 Opublikowano 10 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 witam wszystkich, mam problem z moim sprzetemwariuje mi obrotomierzsytuacja wyglada tak ,ze podskakuje do 7tysiecy po czym zatrzymuje sie na 1,5k obrotow i spada do zera sytuacja miala miejsce po tym jak motocykl stal na deszczu obfitym 2h ,ale pozniej normalnie jezdzilpo 30min podjechalem pod dom i calkowicie zdechl wszystko ogarnalem i odpalil , polecialo sporo dymu bialego z wydechu i odpalilale teraz zostal mi problem z tym obrotomierzem i spadaniem z obrotowczasami obroty na jalowym same sie podnosza lewe powietrze na pewno to nie jest ,bo wszystko szczelne pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lidkus Opublikowano 11 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Gaźniki do przejrzenia, prawdopodobnie syf w dyszach wolnych obrotów, do tego synchronizacja. Cytuj Warsztat motocyklowy na warmii i mazurach zapraszamy http://www.facebook.com/fast2fix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pretender01 Opublikowano 13 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 Czy wskazówka również „szaleje” na włączonym zapłonie (bez odpalania silnika) tzn. skacze do 7 tys. obr. i spada w pozycję wyjściową po około 2-3 s. ? Jeśli tak, to jest to samo diagnostyka tak jak w Thunderace. Kod o wartości 7000 oznacza odłączenie bądź zwarcie w zasilaniu serwomotoru sterującego otwarciem zaworu exup. Druga opcja to zablokowanie serwomotoru co również skutkuje odłączeniem jego zasilania w celu ochrony przed przepaleniem.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
easyrider89 Opublikowano 13 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 (edytowane) Czy wskazówka również „szaleje” na włączonym zapłonie (bez odpalania silnika) tzn. skacze do 7 tys. obr. i spada w pozycję wyjściową po około 2-3 s. ? Jeśli tak, to jest to samo diagnostyka tak jak w Thunderace. Kod o wartości 7000 oznacza odłączenie bądź zwarcie w zasilaniu serwomotoru sterującego otwarciem zaworu exup. Druga opcja to zablokowanie serwomotoru co również skutkuje odłączeniem jego zasilania w celu ochrony przed przepaleniem.Pozdrawiam Dzieki za odpowiedzZNam te funkcje diagnostyczne U mnie pokazuje takze na wlaczonym zaplonieCzasami obroty zaskocza i pokazuje ,ale przez chwile , podczas jazdyWatpie ,ze to kwestia exupa ,bo exup dziala swietnie i nic sie nie psuje , natomiast nie dziala mi rezerwa i podejrzewam ,ze to kwestiaczujnika rezerwy... Da sie jakos zmostowac to zeby sprawdzic czy to czujnik ? Edytowane 13 Września 2013 przez easyrider89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi