Skocz do zawartości

Koszalin- wybrzeże Francji

bryla23
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Fajnie było ale się skończyło.

pl8u.jpg

W skrócie mówiąc to Hiszpanii nie zdołaliśmy zdobyć z powodu złapania kapcia :(. jedziemy sobie spokojnie niemiecką autostradą coś w granicach 120km\h już planując nocleg na terytorium Francji gdy tu nagle kierownica zaczęła lekko chodzić na boki, z lekkiego chodzenia na boki po sekundzie przerodziło się to w tańczący motocykl od prawej do lewej w najgorszym momencie miałem w głowie jedną myśl LEŻYMY oraz pojawiły mi się w głowie te wszystkie filmiki z YouTube gdzie motocykle mają najdziwniejsze wypadki nawet zdążyłem sobie wyobrazić jak łapiemy Highside wraz z fontanną plastików z pomieszanymi rzeczami które wieźliśmy. Dziura była tak duża że jak się już się zatrzymaliśmy to po prostu siedzieliśmy na feldze.
m9l6.jpg
vi3m.jpg
Po następnych przygodach podczas zdobywania nowej opony siedliśmy i przeliczyliśmy ile mamy a ile zakładamy na dalszą część drogi więc doszliśmy do wniosku że już nie podołamy dojechać do Hiszpanii więc uzgodniliśmy że pojedziemy pomoczyć się na południowym wybrzeżu Francji.
Dalsza część jazdy odbyła się bez przykrych przygód mogąc się cieszyć jazdą drogą napoleona wraz z moją narzeczoną.
klcq.jpg
było tam tak fajnie że co 100m musiałbym się zatrzymywać żeby robić zdjęcia aby postarać się oddać klimat drogi a czas tego dnia nam nie pozwalał więc podrzucam linka

http://motovoyager.net/2013/04/trasy-motocyklowe-droga-napoleona-francja/

k7pk.jpg
Za miejsce docelowe obraliśmy piękną miejscowość Sainte-Maxime.
(zdjęcie z sieci)

saintemaxime.jpg
Po czterech dniach grzania się postanowiliśmy wracać.
Na drodze powrotnej zahaczyliśmy kilka fajnych miejsc gdzie jedno z tych miejsc była miejscowość garmisch parten kirchen.
ctoz.jpg

ecpz.jpg.

0nc0.jpg

W Polsce zaliczyliśmy Aquapark w Wrocławiu oraz pojechaliśmy na Ogólnopolski Zlot Miłośników Astronomii w Niedźwiadach.
a3my.jpg.

Moje prywatne centrum dowodzenia :)

0evf.jpg

I tak minęły 23 dni wycieczki przy okazji nakręcając 4812 km
Jeszcze mógłbym wiele mówić co widzieliśmy i co przeżyliśmy :) :)
Przed powrotem do domu już rozmawiałem z Anią że za rok na urlop też gdzieś pojedziemy ale jeszcze nie wiemy gdzie :):)

23 dni calkiem sporo, ale i tak gratulacje wyjazdu :)

a z ta opona to mowie Ci tylko na plus wplynelo bo bez przygod jakby wszystko mialo gladko pojsc to bez sensu taki wyjazd :):)

Pozdrowienia z Kołobrzegu, europejskie miasto, ceny niemieckie pogoda angielska :)