Gość ZWIREK Opublikowano 16 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2004 Cześć.Może mi ktoś pomóc.Mam problem z amorami z tyłu.Jakoś niechcą działać.rozkręciłem,porobiłem,napełniłem olejem i dalej niechcą dziaółać.Może jakieś wskazówki co z tym zrobić,gdzie dorwać dobre(takie żebym niemusiał się z tym męczyć) albo z czego by pasowały(tylko kielichy stare i jak orginalne).pomocy bo juz mi nerwy siadają ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dakmen Opublikowano 21 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2004 Zwróć uwagę na powierzchnię przylegania "blaszki-zaworka" (dociskanej sprężyną) do tłoczka amortyzatora. Czasami trzeba tłoczysko wyrównać na tafli szklanej używajac papieru 400 i 800, czasami sprężyna jest odkształcona i ma tendencję do zacinania. Jak nic z powyższych, to kup "motodoktora", zmieszaj np. z Hipolem i taką gęstą mieszankę wlej do amortyzatorów. Ale uwaga: jak zrobisz za gęstą to tył może zrobić się "dębowy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ZWIREK Opublikowano 21 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2004 Dzięki.Kumpel ma mi dowieść jeszcze jakies stare to może coś z tego poskładam :P W sumie niema to jak sztywny tył(o jeden problem miej) :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi