kamilR Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Hej!Od razu zaznaczam, że jestem świeżak w temacie motocykli, więc proszę o wyrozumiałe potraktowanie. Jakiś miesiąc temu stałem się posiadaczem CBF600S z 2005roku. Motocykl jeździ, prowadzi się dobrze, był w ASO sprawdzany, powiedzieli, że wsio jest ok.Mnie jednak niepokoją dziwne (dla mnie) dźwięki w zakresie obrotów od ok 5 do 6tyś. (później ich nie słyszę). Są to takie nieregularne, raz krótsze, raz dłuższe "kwiki", "skrzeki" nie wiem jak to nazwać, pojawia się to na każdym biegu, przy dodawaniu gazu i puszczaniu. Nie zawsze się pojawiają. Po dłuższej podróży przesmarowałem obficie smarem łańcuch (takim rzadszym) i na jakiś czas problem zniknął, po ok 300km znowu się pojawił, ale w mniejszym natężeniu. Mechanik powiedział, że może być to spowodowane przez oringi, kazał umyc łancuch. Umyłem łańcuch naftą, posmarowałem go na rozgrzanym łańcuchu i dźwięki są, ale rzadsze niż na początku. Czy to może być rzeczywiście hałasujący łańcuch, dodam, że był zmieniany pod koniec sezonu 2011, przejechane na nim zostało ok 7 tyś km (DID złoty).Czy mam tym się martwić, czy w Waszych maszynach też macie do czynienia z takimi problemami?PozdrawiamKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0l0R Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Na luzie nie występuje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi