veasel Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Na wstępie witam wszystkich motomaniaków.Sprawa wygląda tak, śliznąłem się na prawą stronę - moto Yamaha FZ6N 2005r, po zabiegach kosmetycznych i uzupełnieniu wszystkich płynów motocykl kręci ale na złość nie pali. Co sprawdziłem:Pompka paliwowa wytwarza ciśnienie i podaje na belkę wtrysków ale tak jakby zawory nie puszczały bo paliwo nie dochodzi do cylindrów. Świece sprawdzone, iskra jest. Na samostarcie odpala. Impulsator pod deklem łańcuszka rozrządu sprawdzony omomierzem nie ma przerwy na przewodach- wytwarza zmienny impuls?Czujnik przechyłu ok nie jest zawieszony dochodzi napiecie.Ktoś miał podobny przypadek i pomysł co jeszcze można sprawdzić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
veasel Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Jaki napiecie powinno wchodzic na wtryski wiem ze ono bedzie zmienne ale jakiego rzedu to sa wartosci? 12V? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek_7 Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Co chcesz od wtrysków, jak na samostarcie odpala...? Jak się położyłeś to jest szansa, że potem ruszałeś zbiornik. A jeśli tak, to jest szansa, że przy zakładaniu zbiornika gdzieś przygiąłeś przewód paliwa... Cytuj Mózg elektroniczny będzie za nas tak myślał, jak krzesło elektryczne za nas umiera... (S.J. Lec) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi