PGR Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Sigmy są pewne i sprawdzone ale niestety jak wszystko co takie - drogie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2004 czyli niestety ze wzrostem predkosci "rosnie" obwod kola, a co za tym idze liczniki rowerowe ktore sa przystosowane do pomiaru w funkcji liniowej nie biora tego pod uwage. No to teraz juz mam odpowiedz dlaczego licznik rowerowy przy bardzo duzych predkosciach mi tak zaniza pradkosc. Ostatnio mierzylem przy 180 licznikowe i pokazywal totalna juz glupote czyli ok. 156.Najbardziej mnie w tym wszystkim dziwi tylko jedno, a mianowicie przejechane odleglosci pokazuje w miare dobrze, ale z drugiej strony po przejechaniu 1700 km tych przy predkosciach wyzszych niz 140 bylo moze z 10 % z calosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGR Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Jaki z tego morał?? MIerz prędkość językiem albo na czuja z obrotomierza.Przelicz sobie predkosc obrotowa walu przelozenie zeby na zebatkach i swoje kółko... 8) Dupnij z tego całkę i będzie :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2004 moral z tego taki , ze licznik rowerowy to sie nadaje ale do 100 km/h. potem zaczyna oszukiwac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGR Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2004 mój licznik z 88 ma przekłamania takie jak elektroniczny w passacie z 2002 roku. Sprawdzałem na róznych trasach więc chyba się japońce dość postarały :buttrock: Mnie to wystarcza, ale teraz gdy zmieniłem tylną gume to już sam nie wiem ile jade i znowu trzeba robic pomiary.... :buttrock: :| :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papa Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2004 nazwa mowi za siebie licznik rowerowy, do 100 pokazuje dobrze bo rzadko kto jezdzi rowerem wiecej , nie biorac pod uwage licznikow profesjonalnych dla kolarzy ktore pokazuja prawidlowo prawie kazda predkosc, no ale za taki licznik trzeba troszke wylozyc :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGR Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2004 I właśnie dlatego mandaty wlepiają jeśli przekroczysz prędkość o 10 bo inaczej zawsze wskazania mogą być mylne i "nieświadomie" łamiesz prawo... :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi