owczarTM Opublikowano 21 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 Witam Nie posiadam jeszcze wozidła , ale mam zamiar kupić motocykl od znajomego mianowicie KTM-a EXC-F 250 4t z 2010 r w malowaniu red bulla . Będzie to mój pierwszy motocykl . Powiedzcie mi koledzy na co mam brać uwagę podczas oględzin tego motocykla, jakie są jego usterki i w jakich zawodach mógłbym nim wystartować , ponieważ póki co jestem zielony w temacie. Czy ta maszyna będzie dobra dla mnie mam 183 wzrostu 82kg i 21 lat. Jedyne co mnie zastanawia to fakt , że w tym motocyklu brakuje licznika. Bądźcie dla mnie wyrozumiali i co wgl sądzicie na temat tego motocykla. Mało jest wątków na temat tego modelu z tego rocznika dlatego pytam. Pozdrawiam Paweł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2013 temat dość stary ale...To będzie wręcz idealny motocykl na początek.Generalnie jak nie ma licznika to zobacz w jakim rozmiarze ma tylne koło. Powinno być 18 cali. Jeżeli jest 19 to znaczy że to jest crossówka. Crossówka = mniej biegów, ostra charakterystyka oddawania mocy, dużo mniejsza żywotność silnika.Enduro dużo lepiej by się spisało na początek. Poza tym będzie zarejestrowany w przeciwieństwie do crossa.Co do stanu technicznego to tak jak każdy motor tego typu, trzeba wszystkim szarpać i kiwać na boki i na żadnym ruchomym łączeniu nie powinno być luzów.Co do silnika to jak się nie znasz to i tak nic nie stwierdzisz na słuch ani na dotyk więc lepiej żeby znajomy był w miarę uczciwym człowiekiem :) Cytuj http://www.DywanSzop.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi