Simrider Opublikowano 8 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Witam,Czy jest ktoś w stanie pomoc mi z wiza na Białoruś? Nawet jak kontaktuje sie z pośrednikami to chca skan paszportu osoby zapraszajacej. Chce jechać na zlot , wiec nie mam jak załatwić zaproszenia;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domiiniika Opublikowano 8 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Może być ciężko. W tamtym roku wybieralam się tam z dziadkiem. On dostał wizę - z uwagi na to, że tam mieszkały jego rodzone siostry. Mnie powiedzieli, że stopień pokrewieństwa jest zbyt odległy. Mimo, że pokazywałam skan paszportu babci. Kontaktowałeś się z ambasadą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robas Opublikowano 8 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 przeciez posrednicy zalatwiaja vouchery... Cytuj WWW.WGM.NET.PL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simrider Opublikowano 9 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 Pośrednicy często: "załatwimy wize ale zaproszenie do nas dostarcz" Ale w końc znalazłem w Białymstoku pośrednika który i voutcher załatwia .Zobaczymy czy sie uda:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawa 2000 Opublikowano 10 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 Jezeli jedziesz na zlot motocyklowy wystarczy wpisac adres miejsca zlotu i nazwę organizatora + ubezpieczenie. Tak jest w konsulacie w Warszawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neno Opublikowano 30 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 Kolega ostatnio był i tak opisał swoje perypetie związane ze zdobyciem wizy na Białoruś, może Ci coś pomoże:"Tydzień przed planowanym wyjazdem udaliśmy się do konsulatu po wymagane wizy. Przed konsulatem w Białymstoku stoi kolejka chętnych, panie rozdają ulotki biur podróży gdzie można kupić ubezpieczenie i wypełnić wniosek o wizę (od niedawna przyjmowane są tylko wypełnione komputerowo, koszt wypisania 10 zł). Wybraliśmy się do jednego z biur gdzie wykupiliśmy za 24 zł ubezpieczenie na okres pobytu i zaczęliśmy wypełniać wnioski o wizę. Pani spytała co wpisać w rubryce cel podróży. Oznajmiłem, że jedziemy pozwiedzać i odpoczywać. Podpowiedziała, że lepiej jest wpisać że jedzie się do kogoś w odwiedziny wtedy nie ma dodatkowych opłat(za Vouchery i opłaty biur podróży). Jeden pan który stał w kolejce powiedział, że może mi podać adres znajomego który rzekomo nas może zaprosić. Pomyślałem sobie, że może być problem więc postanowiłem zadzwonić do znajomego Białorusina który niedawno przeprowadził się do Polski i podpytać co zrobić. Podpowiedział mi, aby wpisać jakiś adres ośrodka agroturystycznego gdzie się wybieramy, tego i tak nie sprawdzają (imię i nazwisko, miasto i adres). Szybko w przewodniku „Białoruś historia za miedzą” znalazłem adres i dane ośrodka sportowego nad jeziorami w okolicach gdzie się wybieraliśmy. Ustaliliśmy jakby pytali po co, to jedziemy odwiedzić tam znajomą panią XXXX aby zobaczyć warunki w ośrodku sportowym, aby przyjechać tu na obóz sportowy z młodzieżą z Polski. Wpisaliśmy wszystkie dane i udaliśmy się do konsulatu (lepiej nie używać telefonu w środku bo wygonią na zewnątrz na koniec kolejki) . Tam w okienku młoda pani z poważną miną przyjęła dokumenty sprawdziła paszporty pobieżnie spytała po co do kogo, wydała karteczkę z numerem konta gdzie trzeba wpłacić 25 Euro za osobę i uśmiechnęła się na koniec" Cytuj https://www.facebook.com/PrzezSwiat.eu/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpi Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Jeżeli macie kłopoty z wizą białoruską to nie słuchajcie bajek tylko odezwijcie się prv. Jeżeli nie pomoge to n apewno nieźle podpowiem.Bajki niech odpoczywają na półkach w biblotece.BOCIAN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi